maniatis img

MANPR«Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σήμερα με τον κ. Δημήτρη Βέττα, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια της αναφοράς του στο πρόσωπό μου κατά την εξέταση του κ. Μαρτίνη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Βέττας μου ζήτησε συγνώμη δηλώνοντάς μου ότι εκ παραδρομής αναφέρθηκε στο όνομά μου. Με διαβεβαίωσε δε, ότι προτίθεται αύριο δημόσια να επανορθώσει, αποκαθιστώντας την αλήθεια κατά την έναρξη των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής».

 

 

 

PROASTIAKOS«Η πρόσφατη  απόφαση απόρριψης της Αίτησης Χρηματοδότησης της Πράξης «Κατασκευή της προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής από τον κόμβο Κορωπίου έως τον τερματικό σταθμό του Λιμένα Λαυρίου» από το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων και ΕΣΠΑ, αποτελεί τραγέλαφο κι άλλη μια απόδειξη της προχειρότητας με την οποία ωριμάζει τα έργα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης.

Αναρωτιέται ο απλός πολίτης πώς είναι δυνατόν, ένα έργο που αποτελεί συνέχεια των Διευρωπαϊκών Αξόνων, να απορρίπτεται, διότι "η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στο πρώτο στάδιο, που αφορούσε τον έλεγχο πληρότητας κι επιλεξιμότητας". Πώς είναι δυνατόν να μην γνώριζαν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τις απαιτήσεις του Προγράμματος, όταν αυτές είναι απολύτως γνωστές και με σαφήνεια προσδιορισμένες;

ADMIEΟ υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, αναφορικά με τη δημοσιοποίηση της Συμφωνίας Μετόχων για την πώληση του ΑΔΜΗΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργεί η δημοσιοποίηση της Συμφωνίας Μετόχων για την πώληση του ΑΔΜΗΕ στην κινεζική State Grid. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, με το 30% του αρχικού τιμήματος των 900 εκατ. € στην πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ, η State Grid αποκτά ουσιαστικά αυξημένα δικαιώματα κυρίαρχου μετόχου μειοψηφίας, με βέτο σε αποφάσεις, όπως το δικαίωμα πρώτης προτίμησης, η επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου και η επιλογή του Οικονομικού Διευθυντή. Τα δικαιώματα αυτά θα ήταν εύλογα αν η State Grid κατέβαλε ολόκληρο το τίμημα των 900 εκατ.€ για το 66% του ΑΔΜΗΕ, δεν είναι όμως καθόλου προφανή και αυτονόητα για την καταβολή του τιμήματος μόλις 320 εκατ.€ για το 24% των μετοχών. Με άλλα λόγια, η Κινεζική εταιρεία με 320 εκατ.€ απέκτησε σχεδόν ανάλογα δικαιώματα που θα είχε εάν κατέβαλε τίμημα 900 εκατ.€.  Αν τα παραπάνω στοιχεία είναι ακριβή, τότε δημιουργείται μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση, για το οποίο απαιτούνται καθαρές απαντήσεις. 

MANPRΣτο Κιλκίς θα βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, ο Γιάννης Μανιάτης, ως Κεντρικός ομιλητής σε ανοιχτή συζήτηση προσυνεδριακού διαλόγου για προοδευτική πορεία της χώρας, για νέο Ενιαίο Φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης, εν όψει του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (30 Ιουνίου έως 02 Ιουλίου).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 19.00΄, στο Επιμελητήριο Κιλκίς, αίθ. «Βασίλης Σεργιαννίδης» και οι υπόλοιποι ομιλητές είναι: Χρήστος Σπίγκος μέλος Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Πασχάλης Τόσιος μέλος Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Νίκος Μπίστης στέλεχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

newsletterΔείτε εδώ τα βασικά σημεία των πολιτικών παρεμβάσεων του Γ. Μανιάτη από 15 Μαϊου έως 15 Ιουνίου 2017

LESVOS3Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γ. Μανιάτης, κατά την επίσκεψη του κλιμακίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Λέσβο, με τη συμμετοχή του Γραμματέα Τ. Υποδομών του ΠΑΣΟΚ Γ. Οικονομίδη και στελεχών της Νομαρχιακής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Λέσβο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι ζημιές στο χωριό Βρίσα είναι τεράστιες. Πρόκειται ουσιαστικά για ολοκληρωτική καταστροφή των λιθόκτιστων κτιρίων ενός παραδοσιακού αρχιτεκτονικού συνόλου που πρέπει το συντομότερο δυνατόν μέσα από κίνητρα προς τους κατοίκους να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση. Εκτός από τις δράσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί, απαιτείται να υπάρξει αναστολή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των κτιρίων, αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων και υποχρεώσεων προς ΔΕΗ για τουλάχιστον 6 μήνες στους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά της πληγείσας περιοχής κι επιπλέον ταχύτατη έκδοση των αναγκαίων Υπουργικών Αποφάσεων για την αποζημίωση των κατοίκων.

2017.06.14 ΥΠΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΘΑΚΗΟ υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γ. Μανιάτης, μετά τη συνάντηση του κλιμακίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τη συμμετοχή του Γραμματέα Τ. Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου,  με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την καταστροφή μετά την κατολίσθηση στο Αμύνταιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ζητήσαμε πλήρη ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, για την τεράστια καταστροφή που συνέβη με την κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμυνταίου. Μια καταστροφή που έχει πολύ δυσμενείς συνέπειες στα οικονομικά της ίδιας της ΔΕΗ, αλλά και συνολικότερα στην εθνική οικονομία.

Βιβλία Γιάννη Μανιάτη

metarithmiseis patriotismosenergeia oriktos ploutosproklisi prasinis anaptixisgeografika sistimata