maniatis img

Brussels 20 02 2017 1Ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος συμμετείχε, ως εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, χθες στις Βρυξέλλες στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Υπουργών Οικονομικών, κατά τις συνομιλίες του τόνισε:

1. Θα υπάρξει «σκληρό Brexit» με αρνητικές επιπτώσεις και για τις δύο πλευρές. Σε επιμέρους τομείς θα υπάρξουν οφέλη από την υποκατάσταση των εισαγωγών στην Ε.Ε. από τη Βρετανία.

2. Η εκλογή Trump οδηγεί σε απομονωτισμό, προστατευτισμό, καταστροφή των διεθνών ισορροπιών σε εμπόριο, ασφάλεια, παγκόσμια προβλήματα. Οδηγεί σε αδιέξοδα. Η Ε.Ε. πρέπει να αποδείξει ότι γίνεται πιο δυνατή και πιο ενωμένη. Η ακινησία θα οδηγήσει σε καταστροφή. Το 2017 να είναι έτος εγρήγορσης και δράσεων, όχι έτος αναμονής και περισυλλογής. Να εμβαθύνουμε την ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς με συμπλήρωση της Ψηφιακής, Ενεργειακής, Κεφαλαιακής Ένωσης.

MANPRΣτις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα 20/2/2017, ο Γιάννης Μανιάτης, προκειμένου ως εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να συμμετάσχει, στο πλαίσιο του Eurogroup, στο δείπνο των Υπουργών Οικονομικών των Ευρωσοσιαλιστικών κυβερνήσεων και κομμάτων, στο οποίο ανάμεσα στους άλλους συμμετέχουν οι Πιερ Μοσκοβισί, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Μισέλ Σαπέν κ.ά., καθώς, επίσης και Σοσιαλδημοκράτες Ευρωβουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου.

Metalleia Xalkidikhs 1Ο Υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης και ο Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθ. ΕΜΠ Κωστής Μαθιουδάκης, πραγματοποίησαν διαδοχικές επισκέψεις σε εγκαταστάσεις των Μεταλλείων Χαλκιδικής την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2016. Το κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μαζί με τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής και τον υποψήφιο βουλευτή Απ. Πάνα, ξεναγήθηκε στις «Μαύρες Πέτρες», στην «Ολυμπιάδα» και στις «Σκουριές», καθώς και στο φράγμα του «Κοκκινόλακκα» και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων, καθώς και τη διοίκηση και το επιστημονικό προσωπικό της εταιρείας.

Μετά το τέλος των επισκέψεών του, ο Γ. Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

MANPR

ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ:

1. Επειδή η Αργεντινή και η Βενεζουέλα, που τις θαυμάζει ο κ. Τσίπρας, χρεωκόπησαν όταν κατέρρευσε το ηλεκτρικό κ ενεργειακό τους σύστημα

2. Επειδή ο (διορισμένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης δηλώνει ότι "οι χώρες χρεωκοπούν όχι μόνο από τις τράπεζες, αλλά και από την ενέργεια"

 

MANPRΤα Μεταλλεία Χαλκιδικής θα επισκεφτεί σήμερα και αύριο ο Γιάννης Μανιάτης, ως Υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, συνοδευόμενος από τον καθ. ΕΜΠ και Γραμματέα του Τομέα Ενέργειας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κ. Μαθιουδάκη, στα πλαίσια διήμερης επίσκεψής τους στη Χαλκιδική.

sdit dut makΟ Υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έστω και αργά, έστω και δια της πλαγίας οδού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναγνωρίζει το σημαντικό καινοτόμο έργο διαχείρισης αποβλήτων στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

 

MANPRΟ Υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση στην περίπτωση του Φράγματος της Μεσοχώρας, κορυφώνει την αντιαναπτυξιακή πολιτική της. Για δυο ολόκληρα χρόνια, η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) ολιγωρεί στην έγκριση της πλήρους Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που μετά από εντολή μας εκπόνησε και υπέβαλε η ΔΕΗ από το Νοέμβριο 2014 και θα επέτρεπε την ολοκλήρωση του σπουδαιότερου Υδροηλεκτρικού Έργου της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες.

Βιβλία Γιάννη Μανιάτη

metarithmiseis patriotismosenergeia oriktos ploutosproklisi prasinis anaptixisgeografika sistimata