maniatis img

Φίλες και φίλοι,

Οι εκλογές της 9ης Ιουνίου είναι κρίσιμες. Η Ευρώπη και η Ελλάδα αντιμετωπίζουν ενεργειακή κρίση, πληθωρισμό, γεωπολιτική αστάθεια και κλιματική κρίση. Η Ενωμένη Ευρώπη είναι η μόνη λύση που μπορεί να μας προσφέρει ασφάλεια και ευημερία.

Η Ευρώπη χρειάζεται δραστήριους πολίτες. Εμείς οι Έλληνες πρέπει να διασφαλίσουμε ισχυρή φωνή μέσα στα ευρωπαϊκά όργανα.

Η επιλογή ικανών ευρωβουλευτών καθορίζει το μέλλον μας. Το 80% των ρυθμίσεων που επηρεάζουν τη ζωή μας αποφασίζεται από αυτούς. Έχουμε ιερό καθήκον να τους επιλέξουμε με βάση την ικανότητα και την πολιτική συνέπεια.

Με την εμπειρία και τις γνώσεις μου σε ενέργεια, περιβάλλον και γεωπολιτική, είμαι έτοιμος να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της πατρίδας μας και όλων των πολιτών με το ΠΑΣΟΚ.

Σας καλώ να βαδίσουμε μαζί σε αυτό τον όμορφο αγώνα για μια ισχυρή Ευρώπη και μια ισχυρότερη Ελλάδα εντός της.

2024.05.29 MANIATIS INV

Σε Καστοριά και Φλώρινα με τους κατοίκους δυο περιοχών που παρακμάζουν από την άδικη απολιγνιτοποίηση και την απογουνοποίηση.

- Δυο τόποι με απίστευτη φυσική ομορφιά και συγκριτικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα, που έχουν αφεθεί στη μοίρα τους από τη σημερινή κυβέρνηση.

- Δυο περιοχές για τις οποίες δεσμεύτηκα ότι τα προβλήματά τους, ιδιαίτερα τα χρηματοδοτικά που σχετίζονται με την Ε.Ε., θα απασχολήσουν το επόμενο Ευρωκοινοβούλιο.

- Δυο παραμεθόριες περιοχές της πατρίδας μας, που μπορούν να αποτελέσουν υποδείγματα του νέου αειφορικού μοντέλου ανάπτυξης.

2024 06 03 1

Βρέθηκα στη Δυτική Κρήτη, στο Ρέθυμνο και στα Χανιά.

- Είχα την τιμή να συναντηθώ με τους δημάρχους Ρεθύμνου και Χανίων, Γιώργο Μαρινάκη και Παναγιώτη Σημανδηράκη, καθώς και με τους αντιπεριφερειάρχες Μαίρη Λιονή και Νίκο Καλογερή. 

- Συζητήσαμε τη σημασία των ευρωπαϊκών εκλογών και την άμεση σύνδεση τους με τα θέματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση και στους δύο βαθμούς. Θα είμαι δίπλα σε κάθε τους προσπάθεια.

- Με το γραμματέα της Νομαρχιακής μας στο Ρέθυμνο, Ανδρέα Αντωνίου, επισκεφθήκαμε το εργατικό κέντρο Ρεθύμνου, όπου συζητήσαμε τα πρόβλημα του κόσμου της εργασίας, ειδικά στον τουρισμό, με κυριότερα τις συλλογικές συμβάσεις και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

- Στα Χανιά σε μια όμορφη συγκέντρωση, μαζί με τους εξαίρετους Χανιώτες συνυποψηφίους μου Μαρία Δαφέρμου και Μιχάλη Αεράκη, μιλήσαμε για τις εκλογές της Κυριακής και συμφωνήσαμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι καθαρά στην πλευρά των νικητών και στην Κρήτη και πανελλαδικά. 

Τους ευχαριστώ όλους για τη φιλοξενία!

2024 06 01 KRHTH 1

Με τους φίλους Προέδρους της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.), κ.κ. Γιώργο Καββαθά και Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, των 2 κορυφαίων οργανώσεων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της χώρας. 

- Για να πάψει πια το 0.2% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων να προσδιορίζει τις ευρωπαϊκές πολιτικές και το 99.8%, δηλ. 24.300.000 επιχειρήσεις να αγνοούνται. Ένα σημαντικό καθήκον για το Νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

- Για να ανατραπεί το απαράδεκτο καθεστώς, απο τις 800.000 ελληνικές επιχειρήσεις, πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα να έχουν μόνο οι 65.000.

- Δέσμευσή μας στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η στήριξη των ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε όλους τους τομείς.

- Γιατί το Ταμείο Ανάκαμψης, δημιουργήθηκε για τους πολλούς και αδύναμους και όχι για τους λίγους και δυνατούς. 

- Γιατί το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει τους δεσμούς του με ένα από τα βάθρα των Μεταρρυθμίσεων και της Αλλαγής στις σύγχρονες συνθήκες.

GSEVEE 1

Είχα τη χαρά να συναντηθώ με την Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων - ΠΔΣΟ, την παράταξή μας στο Οικονομικό Επιμελητήριο.

Με το Επιμελητήριο και με την παράταξη μας, με συνδέουν δεσμοί φιλίας και επιστημονικής συνεργασίας εδώ και πολλά χρόνια.

Στη συνάντηση μας, συζητήσαμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικονομολόγοι ως κλάδος, για τις προτάσεις της παράταξης μας, και για το πως μπορεί να υπάρξει μια πιο στενή και αποτελεσματική συνεργασία των Ελλήνων ευρωβουλευτών με τους επιστημονικούς φορείς της χώρας.

Συμφωνήσαμε ότι στις 9 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα καταγράψει μεγάλη άνοδο των ποσοστών του και θα είναι καθαρά στην πλευρά των νικητών.

Τους ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία, ειδικά τον επικεφαλής και φίλο μου Κώστας Παπαδημητρίου και δεσμεύομαι ότι θα είμαι δίπλα τους.

2024 05 28 01

Ευχαριστώ θερμά το ΒΗΜΑ και τη Δήμητρα Κρουστάλλη για τα εξαιρετικά κολλακευτικά σχόλια

Ο Γ. Μανιάτης, παρότι μπήκε στην πολιτική δεν υπέκυψε στα τερτίπια της, παρέμεινε κατά βάση τεχνοκράτης και σε μεγάλο βαθμό ρομαντικός διεκδικητής μεγάλων ιδεών.

Υπάρχει η κυβερνητική Ελλάδα του «είμαστε πολύ καλά και με εμάς όλα θα πάνε καλύτερα». Υπάρχει η ΣΥΡΙΖαϊκή Ελλάδα του «τίποτα δεν πάει καλά και χωρίς εμάς όλα θα πάνε χειρότερα». Υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, που ούτε μηδενίζει ούτε πανηγυρίζει, αλλά προσπαθεί συνεχώς για το καλύτερο. Όχι μόνο επειδή το θέλει, αλλά επειδή μπορεί και το έχει αποδείξει σε δύσκολες εποχές.

 Κάτω από τον κουρνιαχτό του TikTok και τον θόρυβο από τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις, μπορεί κανένας να βρει υποψήφιους ευρωβουλευτές που ξέρουν ακριβώς τι θέλουν να κάνουν στις Βρυξέλλες. Δεν θα πάνε εκεί για να μάθουν αλλά για να προσφέρουν γνώση, εμπειρία και εξειδίκευση. Ένας από αυτούς είναι ο Γιάννης Μανιάτης, ο «αρχιτέκτονας» της ελληνικής πολιτικής για τους υδρογονάνθρακες και ένας επίμονος μαχητής κατά της κλιματικής κρίσης, με δείγματα γραφής.

 

Παλαιότερα Νέα

Βιβλία Γιάννη Μανιάτη

ΒΟΟΚ Maniatis dianeosis metarithmiseis patriotismos energeia oriktos ploutos proklisi prasinis anaptixis geografika sistimata