maniatis img

IMG 20180601 201253

Στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την ανάγκη για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να ενταχθεί στις αγορές, αναφέρθηκε Ο Γ. Μανιάτης κατά την ομιλία του στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας. 

Υπογράμμισε τις 4 νέες πηγές εθνικού πλούτου, επικεντρώνοντας στο επιτελικό κράτος που γίνεται project manager, τη δημόσια περιουσία, τη νέα γενιά, το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Ενέργεια και τους Ορυκτούς Πόρους της πατρίδας μας.

34018855 10216050251719517 4202633358926151680 n

«Φίλες και Φίλοι,

είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος όταν βρίσκομαι σε τέτοιους χώρους και με ανθρώπους που ασχολούνται με τους Ορυκτούς Πόρους της χώρας μας, γι’ αυτό πάντα ανταποκρίνομαι στις προσκλήσεις σας.

Η στήριξη της ελληνικής Εξορυκτικής Βιομηχανίας, που απασχολεί περίπου 100.000 εργαζόμενους (άμεσες κι έμμεσες θέσεις εργασίας), εξορύσσει πάνω από 30 διαφορετικά ορυκτά, αποτελεί το 3,4% του ΑΕΠ και συμβάλλει σχεδόν σταθερά σε όλη την περίοδο της κρίσης με πάνω από 1 δις € κάθε χρόνο στις εξαγωγές της χώρας (5% των ελληνικών εξαγωγών σήμερα), είναι μια ακόμη μεγάλη πρόκληση για τον εντοπισμό νέων πηγών εθνικού πλούτου και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Synedrio KINAL2018

Στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Κίνημα Αλλαγής, καθώς και στην ανάγκη ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής ενοποίησης, για αντιστάθμιση της δύναμης των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών και την υιοθέτηση δίκαιης φορολογίας και κατανομής του νέου πλούτου, αναφέρθηκε ο Γ. Μανιάτης.

Επιπλέον, τόνισε, πως η ενίσχυση των νέων και η καταπολέμηση της ανεργίας μέσα από οριζόντιες κοινωνικές πολιτικές και η διάθεση νέων πόρων, παράλληλα με την καινοτομία και την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, αποτελούν ισχυρά εργαλεία, μέσα από την αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού και των ιδίων πόρων της ΕΕ.

 

titania1

«Κυρίες και Κύριοι,
Αγαπητοί σύντροφοι,
Πολίτες,

η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κι Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, έθεσε το πλαίσιο του ευρύτερου πολιτικού προβληματισμού που διαπερνά οριζόντια όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Η συζήτησή μας σήμερα αγγίζει ένα από τα πιο νευραλγικά θέματα της ζωής των πολιτών στις πόλεις.
Τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.

Για μας, το Κίνημα Αλλαγής, το ενδιαφέρον για τις δημόσιες συγκοινωνίες στηρίζεται στις αξίες και τους στόχους που θέλουμε να υπηρετήσουμε σε αυτό το νέο ξεκίνημά μας.

IMG 20180226 160553

Στην Ακαδημία νέων ηγετικών στελεχών του European Climate Foundation, παρουσίασε ο Γ. Μανιάτης τις ελληνικές πρωτοβουλίες για καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής κ Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών κι Εξοικονόμησης Ενέργειας. Έδωσε έμφαση στους αγωγούς φυσικού αερίου που καθιστούν τη χώρα ενεργειακό hub της Ευρώπης.

unnamed 2Σημεία ομιλίας του καθ. Γ. Μανιάτη στην παρουσίαση του βιβλίου του στρατηγού Γ. Χατζηθεοφάνους «ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ»

(Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, 7 Φεβρουαρίου 2018)

Το βιβλίο «Εθνική Στρατηγική. Πρόταση για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο» του στρατηγού ε.α. Γιώργου Χατζηθεοφάνους, παρουσίασε την Τετάρτη 7/2/2018, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο καθ. Γιάννης Μανιάτης μαζί με τους Γιώργο Κουμουτσάκο (Βουλευτή Ν.Δ. Β΄ Αθηνών) και Αλέξανδρο Μαλλιά (Πρέσβη ε.τ.).

Ακολουθούν τα σημεία ομιλίας του Γ. Μανιάτη:

MANPRΠρος: Πρόεδρο ΠΟΣΔΕΠ, καθ. Ε. Ευσταθόπουλο

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

λυπάμαι που λόγω έκτακτης υποχρέωσης στην Αθήνα δεν μπορώ να είμαι μαζί σας σήμερα, πολύ περισσότερο που η Ημερίδα για τον ρόλο της Ανώτατης Εκπαίδευσης ως μοχλού ανάπτυξης της χώρας, αποτελεί για μένα μια από τις 4 κορυφαίες νέες πηγές εθνικού πλούτου που μπορούν να δημιουργήσουν την Μετά την Κρίση Ελλάδα.

Επιτρέψτε μου όμως συνοπτικά κάποιες σκέψεις που σκόπευα να αναπτύξω: 

 

Παλαιότερα Νέα

Βιβλία Γιάννη Μανιάτη

metarithmiseis patriotismosenergeia oriktos ploutosproklisi prasinis anaptixisgeografika sistimata