maniatis img

Free Sunday logo

Ως «άλλο ένα άκυρο πολιτικό εφεύρημα του κ. Τσίπρα για να συγκροτήσει εκλογικό αφήγημα» χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αργολίδας της ΔΗΣΥ, καθηγητής Γιάννης Μανιάτης την «καθαρή έξοδο» από το πρόγραμμα προσαρμογής για την οποία μιλά η κυβέρνηση. Παράλληλα, περιγράφει τους στόχους του Κινήματος Αλλαγής έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να μιλήσουμε για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ ΙΙ», το οποίο πριν από λίγες ημέρες μπήκε στην επόμενη φάση του. Πώς το βλέπετε να προχωρά;

Ελπίζω να ξεπεράσει τα δεκάδες προβλήματα που εμφανίστηκαν στο ξεκίνημα. Η ανάγκη των πολιτών και της οικονομίας για τη συνέχιση του πολύ πετυχημένου δικού μας «Εξοικονομώ Ι» είναι πολύ μεγάλη. Φτάνει να σημειώσω ότι την περίοδο 2012-2014 θωρακίσαμε ενεργειακά 40.000 κατοικίες νοικοκυριών χαμηλού εισοδήματος, δημιουργήσαμε 12.000 θέσεις εργασίας στον χειμαζόμενο τομέα της οικοδομής και εξασφαλίσαμε εξοικονόμηση 500 ευρώ κάθε χρόνο για το κάθε ένα νοικοκυριό. Μάλιστα, από την Ε.Ε. το πρόγραμμα αυτό χαρακτηρίστηκε «το δεύτερο καλύτερο πανευρωπαϊκά». Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν το συνέχισε. Ελπίζω τώρα να μην εμφανιστούν άλλα προβλήματα.

nea logo

«Η Κεντροαριστερά ή θα έχει αυτόνομη παρουσία ή δεν θα υπάρξει»

1. Υπάρχει σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να διαλύσει την Κεντροαριστερά;

Πρώτος στόχος για το ΣΥΡΙΖΑ, η εκλογική λεηλασία του Κινήματός μας. Τρόμαξαν από τη συμμετοχή του Νοεμβρίου στις εκλογές του Νέου Φορέα και από τότε απεργάζονται σχέδια για ν’ ανακόψουν την πολιτική δυναμική μας. Μπροστά στη βέβαιη ήττα τους στις επόμενες εκλογές προσπαθούν να απομειώσουν την πολιτική μας επιρροή, άλλοτε με επιθέσεις φιλίας κι άλλοτε με επιθέσεις λασπολογίας σε βάρος στελεχών μας, όπως η αθλιότητα της Novartis που χθες κατέρρευσε στη Βουλή.

man

Σημεία συνέντευξης Γ. Μανιάτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με τους Γ. Ντσούνο και Χρ. Κούτρα, στην εκπομπή "Αταίριαστοι":

1. Στο Σκοπιανό η κυβέρνηση πρέπει να φέρει μια ολοκληρωμένη συμφωνία και όχι απλό οδικό χάρτη βημάτων. Δεν θα στηρίξουμε καμία σαλαμοποίηση. Ζητάμε τη διασφάλιση των εθνικών δικαίων.

2. Οι 210.000 πολίτες αποφάσισαν ποιος θα είναι επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. Συμφωνώ με την πρόταση της Φ. Γεννηματά για εκλογές, νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

stigmaRadio

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι βαθύτατα ψεύτες και ανίκανοι να διαπραγματευτούν. Η χώρα δεν αντέχει άλλο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αντέχει νέες περικοπές συντάξεων και μείωση αφορολόγητου ορίου, δεν αντέχει τις εν κρυπτό συνομιλίες με τα Σκόπια. Αυτό που γίνεται τώρα από την κυβέρνηση, είναι απαράδεκτο. Πίσω από τους τέσσερις τοίχους, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται μυστικά την μετά μνημονίου Τσίπρα εποχή, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές τους, και διαπραγματεύονται το μέλλον της χώρας για τα επόμενα χρόνια.
Για αυτό και το Κίνημα Αλλαγής ζητά άμεσες εκλογές, ζητά νωπή λαϊκή εντολή, ώστε να διαπραγματευθούμε εμείς και στο φως, το μέλλον του τόπου. 

skai 1003

Σημεία συνέντευξης Γ. Μανιάτη στον ΣΚΑΪ 100,3 με τον Άρη Πορτοσάλτε:

1. Προσωπικές, πολιτικές και ποινικές οι ευθύνες Τσίπρα, Σταθάκη, Σκουρλέτη, αν οδηγήσουν σε κατάρρευση τη ΔΕΗ που θα σημαίνει και κατάρρευση της εθνικής οικονομίας. Τους έχουμε προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό.

2. Η ΔΕΗ το 2014 προ φόρων, τόκων κι αποσβέσεων, είχε 1,5 δις € κέρδη, ενώ το 2017 είχε μόλις 500 εκατ. €. Αυτοί οι "κοινωνικά ευαίσθητοι" που λένε ότι «νοιάζονται» για τη ΔΕΗ μείωσαν κατά 60% την κερδοφορία της.

3. Έχουν υπογράψει με (0) ΜΗΔΕΝ αντάλλαγμα, η ΔΕΗ να μειώσει κατά 50% το τζίρο της. Η «Μικρή ΔΕΗ» με το 30% έφερνε 6 δις € έσοδα και ανταγωνισμό για φθηνότερα τιμολόγια.

Ape

«Ο βασικός μας στόχος είναι η ανατροπή του θνησιγενούς μικρού δικομματισμού ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ. Με απλά λόγια, το Κίνημα Αλλαγής έχει θέσει ως στόχο τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και την αποτροπή της εκλογικής αυτοδυναμίας της ΝΔ. Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει το Κίνημα Αλλαγής, και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, να είναι ο βασικός ρυθμιστής των μετεκλογικών διεργασιών», τονίζει ο Γιάννης Μανιάτης στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Προσθέτει όμως ότι χρειάζεται μεγαλύτερη πολιτική τόλμη και περισσότερη δουλειά για να δικαιωθούν οι 210.000 που συνδιαμορφώνουν το εγχείρημα. Ταυτόχρονα καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει πώς θα συμβάλλει μετεκλογικά για να βγει η χώρα από την κρίση.

Βιβλία Γιάννη Μανιάτη

metarithmiseis patriotismosenergeia oriktos ploutosproklisi prasinis anaptixisgeografika sistimata