maniatis img

vouli 17 5 2017Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το Πολυνομοσχέδιο

Εποχή Αυταπάτης ΣΥΡΙΖΑ – 1ο ημίχρονο μετάλλαξης: Ξεκίνησε από τα αποδυτήρια, ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ της Ελπίδας, ο ΣΥΡΙΖΑ του όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω και το χρέος θα σβήσω και τα μνημόνια θα σκίσω και τον ΕΝΦΙΑ θα ακυρώσω και τα 12.000 € αφορολόγητο θα σας δώσω και κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, και τα πάντα, όλα θα σας τα κάνω. Μπαίνει στο πρώτο ημίχρονο να κυβερνήσει, οπότε κι έρχεται και το πρώτο μνημόνιο Τσίπρα. Είναι η εποχή της Αυταπάτης. «Συγγνώμη, δεν κατάλαβα τι σας υποσχόμουν, σας έκανα να το πιστέψετε. Διαπραγματεύτηκα 17 ώρες, αλλά φάτε εσείς στο κεφάλι 9,5 δις € περικοπές μισθών και συντάξεων και 80 δις € κόστος για την εθνική οικονομία».  

Εποχή Κυνικής Απάτης ΣΥΡΙΖΑ – 2ο ημίχρονο μετάλλαξης: Κι έρχεται το δεύτερο ημίχρονο. Είναι αυτό που ζούμε τώρα, η καινούργια μετάλλαξη, η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ της Αυταπάτης σε ΣΥΡΙΖΑ της καθαρής - κυνικής Απάτης.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ της απάτης του «ούτε 1 € νέα μέτρα» και πάρτε τώρα 5 δις € καινούργια μέτρα,

- Κι άλλη απάτη: «καμία συμφωνία χωρίς ρήτρα για το χρέος» και πάρτε τώρα ούτε μια λέξη για το χρέος. PSI θα λέτε και θα κλαίτε. Η Ελλάδα πλήρωνε 12 δις € τοκοχρεολύσια μέχρι το 2012 και μετά το PSI –το λέει ο δικός σας προϋπολογισμός και το μεσοπρόθεσμο που καταθέσατε- μόνο 6 δις €, 50% μείωση των τοκοχρεολυσίων.

- Κι άλλη απάτη: Θα παραιτηθώ έλεγε ο κ. Τσακαλώτος εάν κατέβει το αφορολόγητο από τα 9.000 € και τώρα συνυπογράφει ο ίδιος 5.500€ αφορολόγητο και «δεν τρέχει κάστανο», δεν συμβαίνει τίποτα.

- Κι άλλη απάτη: «Δεν θα μειώσουμε τις συντάξεις». Οι μειώσεις των συντάξεων θα είναι 2,7 δις €, μειώνονται ακόμα και οι συντάξεις των 480 € του ΙΚΑ.

- Κι άλλη απάτη: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Κι έρχονται τώρα ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ηλεκτρονικές κατασχέσεις. Τετάρτες, Πέμπτες και Παρασκευές στα μουλωχτά, θα γίνουν μέσα στη χρονιά 900.000 κατασχέσεις και πλειστηριασμοί. Είναι η μεγαλύτερη αναδιανομή ιδιωτικής περιουσίας που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Ηθικές αντοχές ΣΥΡΙΖΑ: Πώς κοιτάτε τον εαυτό σας το βράδυ στον καθρέφτη, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ; Τι εξουσιοδότηση δώσατε στον κ. Τσίπρα και στον κ. Τσακαλώτο; Να διαπραγματευτούν το κλείσιμο του «μνημονίου Τσίπρα», να κλείσει δηλαδή τη δεύτερη αξιολόγηση 2015-2018. Τι σας καλούν τώρα οι κ.κ. Τσίπρας και Τσακαλώτος να υπογράψετε;

Καινούριο μνημόνιο 2019-2021: Αντί για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του πρώτου μνημονίου, ο κ. Τσίπρας φέρνει πακέτο κι ένα νέο μνημόνιο, όχι πια για την περίοδο 2015-2018, αλλά για την περίοδο 2019-2021. Όλα για την καρέκλα; Θα το καταπιείτε κι αυτό; Έχετε εξουσιοδοτήσει τον κ. Τσίπρα πολιτικά να διαπραγματευτεί καινούριο μνημόνιο; Το μνημόνιο της ντροπής, μια συμφωνία μιας ηττημένης χώρας, ένα μνημόνιο που διέρρευσε στη γερμανική Βουλή και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται πως θα εφαρμόσει όλα τα μέτρα ακόμη κι αν αυτά κριθούν αντισυνταγματικά. Κάθε λέξη του Συντάγματος υποσχόταν ο κ. Τσίπρας.

Όλη η κοινωνία αντιδρά: Χθες, 47 εκπρόσωποι της κοινωνίας ήταν εδώ, στη Βουλή. Όλη η κοινωνία εκπροσωπήθηκε, τα άτομα με αναπηρία, οι μικρομεσαίοι, οι επιστήμονες: γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, οι αστυνομικοί, οι στρατιωτικοί, οι λιμενικοί, όλοι οι ένστολοι, και σας είπαν όλοι με μια φωνή: «κοροϊδία, αναισθησία, έκτρωμα, εξευτελισμός θεσμών». Κι εξευτελίζετε ακόμη και το καθαρά ανθρώπινο κεφάλαιο, τους πανεπιστημιακούς, τους καθηγητές Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, τους ερευνητές στα Ερευνητικά Ιδρύματα. Δεν υπάρχει τίποτε πια όρθιο που να το έχετε σεβαστεί.

Γιατί να πανηγυρίσετε; Λένε κάποιοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ: «δεν πανηγυρίζουμε, δύσκολη συμφωνία, αλλά δεν πανηγυρίζουμε». Τι να πανηγυρίσετε;
- Το 3,5% «αιματοβαμμένο» πρωτογενές πλεόνασμα;
- Τα επιπλέον 5 δις € μέτρα;
- Την πανωλεθρία και το Βατερλώ;
- Την ανικανότητά σας στον Προϋπολογισμό του 2017 να υπόσχεστε 2,7% ανάπτυξη και τώρα, μετά από 4 μήνες, να μας λέτε για ανάπτυξη 1,8% στο μεσοπρόθεσμο, το 1% που λείπει; Το 1,5 με 2 δις € που κλέψατε μέσα σε 4 μήνες από τον ελληνικό λαό με δική σας αποκλειστικά ευθύνη για να δώσετε συσσίτια και να φτωχοποιήσετε τη μεσαία τάξη;
- Την ύφεση μείον 0,3%, την ίδια στιγμή που όλη η Ευρώπη αναπτύσσεται; Η Ιρλανδία αναπτύσσεται 4,1%. Η Κύπρος έχει ανάπτυξη 2,8%, η Πορτογαλία 1%. Έχουν αύξηση χώρες μνημονίων. Η Ελλάδα των Τσίπρα-Καμμένου έχει ύφεση μείον 0,3%. Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έβγαζε τη χώρα από τα μνημόνια. Σήμερα, η Ελλάδα δεν θα είχε μνημόνιο, ούτε το μνημόνιο 3 του Τσίπρα ούτε το μνημόνιο 4 που μας φέρνετε τώρα.

Δεν θέλετε επενδύσεις: Ανακαλύπτετε αόρατα, ανύπαρκτα δάση στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, να τα κηρύξετε και προστατευτέα Natura-Ramsar.

Όταν το καλοκαίρι του 2014, ως τότε Υπουργός Περιβάλλοντος, κατέθεσα και ψηφίσαμε στη Βουλή, το «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής», που εσείς το καταψηφίσατε, αφιερώσαμε 1,5 σελίδα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού για να αποφύγουμε τον μεγάλο κίνδυνο από κάποιους να κηρυχθεί αντισυνταγματική στο Συμβούλιο Επικρατείας η μεγάλη παρέμβαση των 8-10 δις € του Ελληνικού.

Και καταφέρνετε τώρα, με το ανύπαρκτο δάσος, να επιβεβαιώσετε τον Μπέρτολτ Μπρεχτ που είπε: «Γλύτωσα από τους καρχαρίες, νίκησα τις τίγρεις, αλλά με φάγανε οι ψύλλοι». Οι ψύλλοι είστε εσείς, είναι ο δασάρχης που τον βάλατε να κηρύξει δασική έκταση μια ανύπαρκτη έκταση.

• Παραδώσατε τη χώρα για 99 χρόνια στους δανειστές, τις τράπεζες για 35 χρόνια και τώρα πια έχετε το θράσος να μας λέτε το εξής: 5 δις € μέτρα και 7,5 δις € αντίμετρα. Να πείτε στην ΕΡΤ ότι δεν γίνεται να παίρνουμε μέτρα 5 δις € και να δίνουμε αντίμετρα 7,5 δις €. Γιατί τότε θα πούμε, δοξάστε τους, να μας φέρουν μέτρα 10 δις €, για να πάρουν αντίμετρα 15 δις €!

• Επειδή, ο ευτελισμός του τρόπου σκέψης, της λογικής των ανθρώπων έχει κι ένα όριο, σας λέμε ότι αυτή τη συμφωνία που φέρνετε θα την ψηφίσετε μόνοι σας και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα την αναθεωρήσει. Θα τα ψηφίσετε όλα μόνοι σας, και τα μέτρα και τα ανύπαρκτα αντίμετρά σας!

Δείτε εδώ το video της ομιλίας του Γ. Μανιάτη

 
 

 

Pin It

Βιβλία Γιάννη Μανιάτη

metarithmiseis patriotismosenergeia oriktos ploutosproklisi prasinis anaptixisgeografika sistimata