maniatis img

2019.05.13 vouliΚοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, στην Ολομέλεια της Βουλής  στο νσχ  του ΥΠΟΜΕΔΙ για το νέο Διεθνή Αερολιμένα Καστελίου - Ηρακλείου Κρήτης

Α. Επί του νομοσχεδίου:

Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με πολύ καθαρό τρόπο, τεκμηρίωσε γιατί θα υπερψηφίσουμε αυτή τη σύμβαση, η οποία αφορά στο νέο Αεροδρόμιο Καστελίου, που θα βοηθήσει αποφασιστικά στη βελτίωση και ανάπτυξη του τουρισμού της Κρήτης. Υπενθυμίζουμε, ότι όλα τα μεγάλα έργα, δεν ξεκινούν και δεν τελειώνουν ποτέ στη θητεία της ίδιας κυβέρνησης. Το συγκεκριμένο έργο, ως προς τις βασικές του προδιαγραφές, ξεκίνησε ουσιαστικά το 2011 με το μεγάλο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε τότε, πάνω στον οποίον βασίστηκε και ο διαγωνισμός, τη σύμβαση του οποίου σήμερα καλούμαστε να κυρώσουμε. Σημειώνω ιδιαίτερα, τις παρατηρήσεις του Β. Κεγκέρογλου, αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, ώστε να αποφύγουμε μια επανάληψη της τραγικής εξέλιξης επί ΣΥΡΙΖΑ, που έχει το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ταυτόχρονα, με το Ειδικό Χωροταξικό που πρέπει να αναπτυχθεί, να φροντίσουμε, ώστε να προλάβουμε πιθανές αρνητικές εξελίξεις και στο Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης και στο νέο στο Καστέλι. Τέλος, να ολοκληρωθούν απολύτως οι πρόδρομες εργασίες, τόσο οι απαλλοτριώσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν, όσο και όλες οι υπόλοιπες.  

2019.04.15 vouliΟμιλία, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, στην Ολομέλεια της Βουλής  στο νσχ  του ΥΠΟΙΚ για αιγιαλό και παραλία

Η κυβέρνηση σήμερα βρίσκεται σε απελπιστική θέση, ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε απόγνωση μπροστά στη βέβαιη συντριβή του στις επόμενες εκλογές. Απέτυχαν όλα τα αφηγήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν αναπτυξιακής εκτόξευσης. Απέτυχε κάθε προσπάθεια διάσπασης της αντιπολίτευσης  με τη μεθόδευση των Πρεσπών. Απέτυχε η πολυδιαφημισμένη απόπειρα οικοδόμησης δήθεν Προοδευτικών Γεφυρών, λόγω έλλειψης υλικών, αλλά και λόγω φθαρμένων υλικών. Κάθε προσπάθεια πολιτικής, αλλά και δημοσκοπικής ανάκαμψης, βουλιάζει στην ανυποληψία και την τοξικότητά της. 

Βρήκατε λοιπόν ύστατο καταφύγιο, στην πολιτική λάσπης και σπίλωσης των πολιτικών σας αντιπάλων. Αυτή η ύστατη επιλογή σας, ξέρετε τι σημαίνει, κύριες και κύριοι της συμπολίτευσης; Ότι έχετε ηττηθεί πολιτικά, ιδεολογικά, ιστορικά, ηθικά και αισθητικά. Έχετε ηττηθεί σε όλα τα επίπεδα. Δεν έχετε επιχειρήματα, έχουν απομονωθεί οι ιδέες και οι πρακτικές σας και βρίσκεστε σε συνεχή περιθωριοποίηση από το λαό και την κοινωνία. Γίνεστε όλο και περισσότερο αναξιόπιστοι, πολιτικά και κοινωνικά και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το βασικό λαϊκό αίσθημα είναι το «φύγετε», ανεξαρτήτως πολιτικής εναλλακτικής.

2019.02.14 AERODROMIO

Ομιλία, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, στην Ολομέλεια της Βουλής στο νσχ  του ΥΠΕΝ για ενεργειακά θέματα

1. Μάτι, 101 νεκροί και ούτε 1 παραίτηση: 101 ψυχές άδικα χαμένες και δεν υπήρχε τσίπα σε κανέναν να παραιτηθεί. Πλημμέλημα για τη δικαιοσύνη, κακούργημα για όποιον στοιχειωδώς έχει συνειδητοποιήσει το χάος, την ανοργανωσιά, την έλλειψη υπευθυνότητας, τον κυνισμό, την αδιαφορία για τα καθήκοντα που τους είχε αναθέσει η κοινωνία και η πολιτεία. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε κάποτε ότι ήταν κυβέρνηση, αλλά δεν είχε την εξουσία  και τη διεκδικούσε με κάθε τρόπο. Στο Μάτι είχε όλη την εξουσία. Δικός τους ο αρχηγός της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, η Περιφερειάρχης, ο Πρωθυπουργός που έστησε τη θεατρική παράσταση εκείνο το μοιραίο βράδυ ότι δήθεν δεν ήξερε, ενώ υπήρχαν επίσημες ενημερώσεις ότι υπάρχουν ήδη νεκροί. Δικός του και ο υπουργός προπαγάνδας, κ. Ν. Παππάς, που παρουσίαζε δήθεν 23 ταυτόχρονες πυρκαγιές, και όταν του ζήτησα με ερώτησή μου να καταθέσει στη Βουλή τις δορυφορικές εικόνες και τα πορίσματα των εργαστηρίων που τεκμηρίωναν ότι υπήρξαν 23 ταυτόχρονες πυρκαγιές, αρνήθηκε να τα καταθέσει. Δική τους όλη η πολιτική και ηθική ευθύνη. 

2019.02.20 VOULI CARDΣημεία ομιλίας, ως εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, στην Ολομέλεια της Βουλής  για το νομοσχέδιο του ΥΠΟΜΕΔΙ «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών για την χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων»

1. Θλιβερή κυβέρνηση, παρακμής, σήψης, χυδαιότητας. Κυβέρνηση δεξιοσυριζαίων και λοιπών γυρολόγων, της οποίας ο Πρωθυπουργός διορίζει ως υφυπουργό έναν άνθρωπο που πριν λίγες εβδομάδες τον χαρακτήριζε ως τυχοδιώκτη. 

Κυβέρνηση, όπου η προσωπική αξιοπρέπεια ανταλλάσσεται με μια τριμηνίτικη θητεία υφυπουργού. Αυτή η κυβέρνηση δεν μας αξίζει και πρέπει γρήγορα να λογοδοτήσει ενώπιον των Ελλήνων πολιτών, ώστε να αξιολογήσουν την πορεία της.

2019.02.14 AERODROMIOΣημεία ομιλίας, ως εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, στην Ολομέλεια για τη Σύμβαση Παραχώρησης του Αεροδρομίου

1. Κρυμμένη πίσω από τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και τους γνωστούς λοιπούς προθύμους η παράταση της Σύμβασης Ανάπτυξης Αεροδρομίου, για 20 χρόνια, δηλαδή από το 2026 έως το 2046. Διαπράχθηκε ένα πρωτοφανές, για τα διεθνή χρονικά, κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, σε μια εξωθεσμική συνεδρίαση της μισής Ολομέλειας της Βουλής (αφού η υπόλοιπη Ολομέλεια κύρωνε τα αναθεωρητέα άρθρα του Συντάγματος) η οποία μάλιστα δεν καλύφθηκε σε απευθείας μετάδοση από το Κανάλι της Βουλής όπως γίνεται πάντα.

2019.02.12 SYNTAGMAΣημεία ομιλίας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για την Αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος

1. Η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι η κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας. Μια στιγμή, που πρέπει να βρίσκεται έξω από τις τρέχουσες κομματικές αντιπαραθέσεις, λαϊκισμούς και δημαγωγίες. Να αντιμετωπίζεται ως μια διαδικασία που οφείλει, με εθνική αυτογνωσία, να κοιτά σε βάθος ιστορικού χρόνου.

2. Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, απαιτείται η προστασία της αξιοπρέπειας των πολιτών, της αξιοπιστίας των θεσμών και της τιμής του πολιτικού κόσμου, η αντιστροφή της παρακμιακής πορείας των τελευταίων χρόνων.  

ΔΑΑΣημεία ομιλίας, ως εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, στην Επιτρ. Οικονομικών για τη Σύμβαση Παραχώρησης του Αεροδρομίου

1. Αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αφού από τα 480 εκατ. € που είχε εκτιμηθεί από την κυβέρνηση, μετά το χαστούκι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, ανήλθε στα 1,115 δις €.

2. Αποτελεί την ταφόπλακα του ήδη αποβιώσαντος, ουσιαστικά μηδέποτε υπάρξαντος, δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

3. Η μίμηση του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Αλέξη Τσίπρα προκαλεί θλιβερές παραστάσεις με παρουσιάσεις βιβλίων για τον Παπανδρέου, όπου πρωτοστατεί το αγλάισμα της Κεντροαριστεράς, η κα Χρυσοβελώνη των ΑΝΕΛ.

 

Βιβλία Γιάννη Μανιάτη

metarithmiseis patriotismosenergeia oriktos ploutosproklisi prasinis anaptixisgeografika sistimata