maniatis img

Συνέντευξη στο BEST TV, εκπομπή «Μαχητικά» με την Κατερίνα Κουρτέλη

 Δείτε ΕΔΩ την εκπομπή

 

Σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της Αργολίδας συγκέντρωση στην κατάμεστη αίθουσα του PANTAZIS ROYAL, με πρόλογο του γνωστού δημοσιογράφου Ιορδάνη Χασαπόπουλου, ο Γιάννης Μανιάτης στην κεντρική προεκλογική του εκδήλωση, παρουσίασε το όραμά του για την Αργολίδα. Στη μεγαλύτερη εκδήλωση που έχει οργανωθεί από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ μετά το 2009, κατέθεσε τόσο τις δράσεις του ΠΑΣΟΚ για την Αργολίδα στα χρόνια 2009-2014, όσο και τις 15 δικές του δεσμεύσεις για την Αργολίδα του αύριο. «Για μια Αργολίδα πρότυπο ανάπτυξης ολόκληρης της χώρας», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τόσο η υποδοχή, όσο και η συμμετοχή του κόσμου στη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν τόσο θερμή και ενθουσιώδης που θύμισε παλαιότερες εποχές. Η κεντρική ομιλία του Γ. Μανιάτη ουσιαστικά έστειλε το μήνυμα προς όλη την Αργολίδα, ότι η 3η έδρα της Αργολίδας ανήκει αδιαμφισβήτητα στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με τον ίδιο να αποτελεί τη δυνατή φωνή που θα εκπροσωπήσει τον τόπο του.
 

Δείτε ΕΔΩ σχετικό video

Συνέντευξη στο newsit

Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στην Αργολίδα, Γιάννης Μανιάτης μίλησε στο newsit.gr για τον στόχο του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, για την δυσκολία που έζησαν οι πολίτες της εκλογικής του περιφέρειας τα τελευταία 4,5 χρόνια αλλά και για τα ενεργειακά.

 Μιλώντας στο newsit.gr και στον Αιμίλιο Περδικάρη, ο Γιάννης Μανιάτης περιέγραψε τον εκλογικό στόχο του ΚΙΝΑΛ. «Από τη μια έχεις τον εκλογικό εκβιασμό του κ. Μητσοτάκη που ζητεί αυτοδυναμία και από την άλλη τον κ. Τσίπρα ο οποίος ενώ πέρασε την απλή αναλογική είπε ότι δεν συνεργάζεται με κανέναν», είπε χαρακτηριστικά. Το θέμα είναι πως θα κυβερνηθεί η χώρα, είπε ακόμα και όχι ποιος θα κυβερνήσει με ποιόν. Το ΚΙΝΑΛ είπε ο κ. Μανιάτης δεν θα βάλει σε περιπέτεια την χώρα. «Διασφαλίζουμε ομαλότητα και σταθερότητα και η χώρα δεν θα μπει σε νέες περιπέτειες πηγαίνοντας σε εκλογές με απλή αναλογική και θα βοηθήσουμε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ομαλές συνθήκες».

Ο Γιάννης Μανιάτης αναφερόμενος στην εκλογική του περιφέρεια την Αργολίδα, είπε ότι ως αγροτική περιοχή υπέφερε τα τελευταία 4,5 χρόνια αφού αυξήθηκε η φορολογία. Όσον αφορά στα ενεργειακά που είναι και ο τομέας του είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ενεργειακός κόμβος και να παίξει σημαντικό ρόλο αλλά όπως είπε όλα αυτά έχουν μείνει πίσω με την πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημεία συνέντευξης στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδος 7", με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο & Γιάννη Σαραντάκο

Ο καθ. Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του OPEN, αναφέρθηκε στην καραμανλική συνιστώσα της κυβέρνησης Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, την Ενεργειακή Στρατηγική του ΠΑΣΟΚ που διασφάλισε κάθε χρόνο 2,5 δις € για τους Έλληνες συνταξιούχους, καθώς και για τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών της Αργολίδας και όλης της Ελλάδας, με έμφαση στο φορολογικό και ασφαλιστικό. 

Ακολουθούν σημεία τοποθέτησης του Γ. Μανιάτη:

►Ο Αλ. Τσίπρας, μετά από 4,5 χρόνια, θυμήθηκε τις ιστορικές ευθύνες του Κ. Καραμανλή με την κρυφή συνιστώσα του οποίου κυβερνά τη χώρα. 

►Μητσοτάκης και Τσίπρας, ένας επιβλαβής δικομματισμός, διαφωνούν για το ποιος πρώτος παρέδωσε τα πατριωτικά όπλα που εξασφάλισε ο Ανδρέας Παπανδρέου για τα Σκόπια με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995. 

►Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής αποτελεί τη μοναδική δύναμη σταθερότητας και ομαλότητας για να πιάσουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών

►Με την εθνική Ενεργειακή Στρατηγική μας διασφαλίσαμε για τα επόμενα 40 χρόνια, κάθε χρόνο δημόσια έσοδα 2,5 δις € για τις συντάξεις των Ελλήνων συνταξιούχων. 

►Είναι τουλάχιστον σουρεαλιστικό, να περηφανεύεται ο κ. Τσίπρας για συμβάσεις Υδρογονανθράκων, που υπονόμευε και καταψήφιζε, τις οποίες τώρα αντιγράφει κατά γράμμα. 

►Με ΣΥΡΙΖΑ, οι αγρότες της Αργολίδας και όλης της Ελλάδας, από 13% φορολογία το 2014, ξεπερνούν τώρα με φορολογία και ασφαλιστικό το 40% του εισοδήματός τους

Τη μεγάλη αδικία σε βάρος 17 χωριών της Αργολίδας από τις νέες ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Εξισωτική Αποζημίωση, ανέδειξα σε πρόσφατη ομιλία μου στη Βουλή.

1.400.000€ λιγότερες αποζημιώσεις για τους αγρότες μας σε Αρκαδικό, Ασκληπιείο, Δήμαινα, Δίδυμα, Ερμιόνη, Ηλιόκαστρο, Θερμησία, Κοιλάδα, Κρανίδι, Μαλαντρένι, Μπόρσα, Νέα Επίδαυρος, Πορτοχέλι, Πυργιώτικα, Σχοινοχώρι, Τραχειά και Φούρνοι. 

Εμείς δεσμευόμαστε για διόρθωση της αδικίας σε βάρος τους.

 
 

Σημεία συνέντευξης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ , Εκπομπή "Σήμερα", με τους Δημ. Οικονόμου και Μ. Αναστασοπούλου

"Θα υπακούσουμε στο μήνυμα που θα πάρουμε από τους πολίτες το βράδυ των εκλογών", τόνισε ο καθ. Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο Γ. Μανιάτης θύμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής ήταν αυτό που στάθηκε πατριωτικά, υπεύθυνα και διασφάλισε τη σταθερότητα στη χώρα. Αναφερόμενος στις έρευνες Υδρογονανθράκων, είπε ότι ο κ. Τσίπρας με βαθύτατη υποκρισία περηφανεύτηκε για ένα έργο που πολέμησε και υπονόμευσε όταν ήταν στην Αντιπολίτευση. "Η ζωή και η ιστορία τιμωρούν..." είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθούν σημεία τοποθέτησης του Γ. Μανιάτη:

► Οι πολίτες έχουν τη σοφή κ σωστή επιλογή του Κινήματος Αλλαγής. Αποδείξαμε διαχρονικά, ειδικά τα χρόνια της κρίσης, ότι σταθήκαμε πατριωτικά, υπεύθυνα κ διασφαλίσαμε τη σταθερότητα στη χώρα. 

►Θέλουμε η χώρα να κυβερνηθεί με προοδευτικό ή με συντηρητικό πρόσημο;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν καθαρά δεξιά, συντηρητικότατη, εκχώρησε το δημόσιο πλούτο κι έκανε όλα τα χατίρια του ΔΝΤ κ της τρόικα.

►Εμείς λέμε ότι η χώρα πρέπει α) να κυβερνηθεί, να μην μπει σε νέες περιπέτειες και να μην πάμε σε νέες εκλογές με απλή αναλογική, β) να αναθεωρήσουμε το Σύνταγμα, γ) να εκλέξουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας, δ) να καταργήσουμε το Υπερταμείο της αποικιοκρατίας στο οποίο εκχωρήθηκαν όλα.

►Θα μας καθοδηγήσει το μήνυμα των πολιτών στις εκλογές.

►Δεν αρκεί να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές, αλλά επιπλέον, να διασφαλίσουμε ότι θα δημιουργηθούν κ νέες θέσεις εργασίας. Αυτό δεν το λέει η Νέα Δημοκρατία.

►Η ζωή και η ιστορία τιμωρούν...Ο κ. Τσίπρας με βαθύτατη υποκρισία περηφανεύτηκε για ένα έργο που πολέμησε, υπονόμευσε κ καταψήφισε, όταν ήταν στην Αντιπολίτευση, τους διαγωνισμούς που είχαμε προκηρύξει για τις έρευνες Υδρογονανθράκων.

Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης στο anagnostis.org

 

Η οικογένεια, τα παιδικά χρόνια στο Άργος, η ακαδημαϊκή καριέρα, η ενασχόληση με την πολιτική, η υπουργοποίηση και ο ρόλος ενός βουλευτή. Ο Γιάννης Μανιάτης θυμάται τα παλιά και καταπιάνεται με καίρια προβλήματα του νομού, μιλώντας εφ' όλης της ύλης σε μία ανθρώπινη και διαφωτιστική συνέντευξη στον Άκη Γκάτζιο για το anagnostis.
 
Ο βουλευτής Αργολίδας και εκ νέου υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής αναφέρεται στην διαφορά ενός απλού βουλευτή και ενός υπουργού που εκλέγεται στην Περιφέρεια, στα κριτήρια με τα οποία θεωρεί πως πρέπει να εκλέγεται ένας βουλευτής αλλά ακόμα και στα ελαττώματά του.
 
«Θα πρέπει να υπάρξει ένα είδος ΑΣΕΠ στην πολιτική» υπογραμμίζει, υποστηρίζοντας πως ένας βουλευτής θα πρέπει να επιλέγεται από τους ψηφοφόρους με βάση την ικανότητα που διαθέτει να ανταποκριθεί στον ρόλο του συμβάλλοντας θετικά στο κοινωνικό σύνολο, και όχι λόγω των μικρο-εξυπηρετήσεων σε ημέτερους. «Να επιλέξουμε πέρα και πάνω από κόμματα αυτόν που θέλουμε να μας εκπροσωπήσει, τον άνθρωπο που έχει το πάθος, που έχει τη γνώση, που έχει τη δύναμη να υλοποιήσει τα οράματά μας», σημειώνει χαρακτηριστικά.
 
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τοποθετήσεις του για τα ενεργειακά, τον ανάβαλο, το τραίνο, την κοινωνική πολιτική, τον αγροτικό τομέα, τα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου, τη νεολαία, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους.
 
Μία ανοιχτή κουβέντα όπου ο Γ. Μανιάτης επιχειρεί να συνθέσει το μέχρι τώρα έργο του με το όραμά του για το μέλλον, αναφερόμενος μεταξύ άλλων σε όλα αυτά που δεν έκανε και θα ήθελε να κάνει για τον τόπο γενικότερα.

 

 

Παλαιότερα Νέα

Βιβλία Γιάννη Μανιάτη

metarithmiseis patriotismosenergeia oriktos ploutosproklisi prasinis anaptixisgeografika sistimata