maniatis img

VOULIGMΣημεία Ομιλίας στις Επιτροπές της Βουλής για το Ν/Σ του Υπ. Οικονομικών για τα νέα μέτρα εφαρμογής των Δημοσιονομικών Στόχων

 • Σήμερα έχουμε το ξεκίνημα μιας νέας θεατρικής παράστασης που θα τελειώσει το βράδυ της Πέμπτης. Είναι η θεατρική παράσταση «Τέλος στο λαθρεμπόριο της ελπίδας. Τέλος στη μεγαλύτερη πολιτική απάτη που έχει υποστεί ποτέ ο ελληνικός λαός. Τέλος πια στα παραμύθια.». 

 • Ο κύριος πο υποσχόταν ότι έχει το μαγικό ραβδί, που θα έσκιζε τα μνημόνια, που θα γονάτιζαν οι αγορές για να τον παρακαλάνε να τον δανείζουν, που θα έδιωχνε από την Ελλάδα την κυρία Μέρκελ και τον κύριο Σόιμπλε, ο κύριος αυτός, ο κύριος Τσίπρας, που μας έχει φέρει το 3ο μνημόνιο, σήμερα μας ζητά να ψηφίσουμε το 4ο μνημόνιο.

 

 • Προσέξτε! Δεν είναι απλώς το μεγάλο του κατόρθωμα ότι θα είναι ο μοναδικός και τελευταίος Πρωθυπουργός της χώρας που θα έχει υπογράψει 2 μνημόνια, είναι κυρίως ότι το 4ο μνημόνιο δεν έχει καμία ούτε ηθική ούτε πολιτική νομιμοποίηση ούτε να το διαπραγματευτεί, πολύ περισσότερο να το υπογράψει. 

 • Επιπλέον, σας θυμίζω  ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έλεγε ότι θα έρθει πακέτο συμφωνία. Δηλαδή, τα μέτρα και η ρύθμιση του χρέους. Τα μέτρα έρχονται, το χρέος είναι ακόμη στα ουράνια και εκλιπαρούμε την κυρία Λαγκάρντ να τα βρει με τον κύριο Σόιμπλε. 

 • Και ήταν και κάτι άλλο, ότι τα μέτρα θα έρχονταν όχι, όμως, με τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα του 3,5% και αυτά τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα του 3,5% είναι τώρα κάτι άλλο. Από την καταγγελία των πλεονασμάτων των προηγούμενων, έχουμε περάσει στη λατρεία των πλεονασμάτων. Λατρεύετε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, τα πρωτογενή πλεονάσματα όταν δεν ξεπερνούν το 4%, τα προσκυνάτε. Λες και είναι το σκήνωμα της Αγίας Ελένης. 

 • Δεν μας λέτε: Το 3,5% είναι ρεαλιστικό να συνεχίσει να υπάρχει και τα επόμενα 5 χρόνια; Ναι ή όχι; Εάν είναι ρεαλιστικό, αφού το ψηφίσατε, τότε λέγατε ψέματα στο ελληνικό λαό τα προηγούμενα χρόνια που το καταγγέλλατε. 

 • Ξέρετε, όμως, ποια είναι η πονηρία; Και γι’  αυτό σας έπιασαν αδιάβαστους οι δανειστές. Ότι δεν πιστεύετε ότι μπορείτε να το καταφέρετε. Και επειδή δεν πιστεύετε ότι μπορείτε να το καταφέρετε και σας κατάλαβαν οι δανειστές, τι ερχόμαστε και κάνουμε τώρα εδώ; Εμείς σήμερα γιατί είμαστε εδώ;

 • Εμείς είμαστε σήμερα εδώ, επειδή  η αναξιοπιστία και η ανικανότητα της Κυβέρνησης επέτρεψαν στους δανειστές να της επιβάλλει στην Κυβέρνηση, και άρα στον ελληνικό λαό, επιπλέον μέτρα άλλα 5 δις €, προκειμένου να πετύχουμε το περίφημο 3,5%. Γι’ αυτό μας φέρνετε μέτρα. 

 • Και τι αποκρύπτετε; Μία πολύ απλή αλήθεια. Ότι ακριβώς επειδή δεν σας πιστεύουν και ακριβώς επειδή υποχωρήσατε και παραδώσατε τα όπλα και έχετε καταντήσει την Ελλάδα μια χώρα ηττημένη, προσπαθείτε ξανά με πέτσινα μέτρα. Ψεύτικα μέτρα. Δεν υπάρχουν αντίμετρα. 

 • Γιατί δεν υπάρχουν αντίμετρα; Σας κάνω την εξής απλή ερώτηση: Εάν δεν ψηφίσουμε τα αντίμετρα σήμερα, υπάρχει κανένας που απαγορεύει στην Κυβέρνηση του 2018 να τα ψηφίσει, να τα προσαρμόσει στο τότε πλεόνασμα; Ναι ή όχι; Δεν υπάρχει κανένας που να το απαγορεύει. 

 • Αφού δεν υπάρχει κανένας να το απαγορεύει, αυτό που περιλαμβάνεται σήμερα στο κείμενο του 4ου μνημονίου Τσίπρα είναι τα fake news, είναι η ψευτιά, είναι μια νέα πολιτική απάτη ότι είμαστε ανίκανοι με τα μέτρα που έχουμε πάρει μέχρι τώρα να φθάσουμε το 3,5%, θα το φθάσουμε με τα επιπλέον μέτρα και από εκεί και πέρα αν κατά σύμπτωση περισσέψει 0,5% πάνω από το 3,5% θα αρχίσουμε να παίρνουμε σταδιακά τα πρώτα μέτρα. 

 • Η ψευτιά, η ανικανότητα, η αλαζονεία και η προπαγάνδα στο αποκορύφωμά τους. 

 • Θα τελειώσω με δύο λόγια. Εμένα αισθάνομαι ότι με ταπεινώνει το άρθρο 15 ως έλληνα πολίτη  – για όσους δεν ταπεινώνεστε, δικαίωμά σας – που ο κύριος Τσακαλώτος γίνεται η γραμματεία του ΔΝΤ και απλώς θα συνυπογράφει στο ΦΕΚ την απόφαση του ΔΝΤ και θα τη στέλνει για να τη δημοσιεύσει. Την απόφαση του Τόμσεν απλώς θα την συνυπογράφει και θα τη στέλνει για δημοσίευση ο κύριος Τσακαλώτος. 

 • Εμείς δεν δώσαμε τη χώρα 99 χρόνια να την ξεπουλήσουμε και ούτε ξεπουλήσαμε τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να τις αγοράσουν οι ξένοι. Είχαν έλληνες διοικητές οι ελληνικές τράπεζες, όταν τις κυβερνούσαμε εμείς. Είχαν 23 δις € αξία οι ελληνικές τράπεζες, όταν ήμασταν εμείς. Γι’ αυτό καλά θα κάνετε να σιωπήσετε και να απευθυνθείτε στον ελληνικό λαό με ειλικρίνεια, εντιμότητα και σεβασμό, γιατί του ζητάτε να πληρώσει άλλα 5 δις €, επειδή είστε και ανίκανοι και προπαγανδιστές και τυχοδιώκτες, με ένα μόνο κριτήριο να κρατήσετε την καρέκλα της εξουσίας. Μόνο γι αυτό. 

 • Ο ελληνικός λαός δεν αξίζει με τέτοια Κυβέρνηση. 

Δείτε εδώ το video από την τοποθέτηση του κ. Γ. Μανιάτη. 

Pin It

Βιβλία Γιάννη Μανιάτη

ΒΟΟΚ Maniatis dianeosis metarithmiseis patriotismos energeia oriktos ploutos proklisi prasinis anaptixis geografika sistimata