maniatis img

alpha 989 Σημεία συνέντευξης στον Alpha 9.89 με τους Λ.Βασιλάκου & Ν. Καμακάρη

Α. ΤΡΑΓΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

· Τραγική η διαπραγμάτευση Τσίπρα που έχει φορτώσει στην εθνική οικονομία απίστευτα βάρη που την έχουν οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο. 2,6 δις € επιπλέον φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών δεν πληρώθηκαν μέσα στο 2017.

· Ο κ. Τσίπρας ψηφίζει πρωθύστερα αυτά για τα οποία ισχυριζόταν ότι είναι αντισυνταγματικά και παράνομα. Θα πάρει τώρα τα μέτρα και για τη μείωση του αφορολογήτου και για τη μείωση των συντάξεων και θα περιμένει την αόριστη υπόσχεση της τρόικας για το χρέος, δηλ. ουσιαστικά την επαναφορά της ρύθμισης που είχε γίνει το 2012 για εξομάλυνση του ελληνικού χρέους.

· Η Δημοκρατική Συμπαράταξη όχι απλώς θα καταψηφίσει όλα τα μέτρα του κ. Τσίπρα, αλλά θα δώσουμε αγώνα για να μην περάσουν, θα φέρουμε προ των ευθυνών τους και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι άλλα έλεγαν προεκλογικά και θα προτείνουμε στους Έλληνες πολίτες το άλλο μείγμα πολιτικής που εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.  

· Η επικοινωνιακή στρατηγική του κ. Τσίπρα είναι η χειρότερη δυνατή για την ελληνική κοινωνία: ακολουθεί την τακτική του μιθριδατισμού, δηλ. ρίχνει σιγά σιγά το δηλητήριο ότι θα έρθουν νέα σκληρά μέτρα. Τα λέει μήνες νωρίτερα, η κοινή γνώμη εξοικειώνεται και όταν έρχονται τα επώδυνα αυτά μέτρα, προσπαθούν να τα περάσουν ως δήθεν αναμενόμενα. Ταυτόχρονα, έχει εξαπολύσει έναν «ταξικό» πόλεμο εναντίον όλων των ανθρώπων της δημιουργίας, της παραγωγής και της επιχειρηματικότητας και προσπαθεί να δημιουργήσει, μέσω κοινωνικού αυτοματισμού, εσωτερικές κοινωνικές συγκρούσεις, προκειμένου να επιβιώσει.

· Ο κ. Τσίπρας με προσωπική του ευθύνη οδηγεί την οικονομία σε αδιέξοδο και την κοινωνία σε παραίτηση από την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν ν’ αλλάξουν.

· Είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να μας τύχει αυτή την περίοδο και γι’ αυτό εμείς ζητούμε αυτή η κυβέρνηση να σηκωθεί να φύγει τώρα.

Β. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

· Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για πολλά ζητήματα, όπως για τα κόκκινα δάνεια, τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, το δίχτυ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ.ά.

· Ως υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, έχω καταθέσει πρόταση α) για ένα άλλο Επιτελικό Κράτος που θα γεννάει θέσεις εργασίας για τον ιδιωτικό τομέα, αντί να αναζητά καινούριους δημοσίους υπαλλήλους, β) για την πλήρη αξιοποίηση των 55 δις € της δημόσιας περιουσίας σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα που μπορεί να μοχλεύσει άνω των 150 δις €, γ) για αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας που έχει αφήσει αναξιοποίητο η κυβέρνηση μ’ έναν τραγικό κι απαράδεκτο τρόπο, παρότι αποτελεί τη μοναδική ελπίδα βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Γ. ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ

· Ο Προοδευτικός χώρος μέσα στο επόμενο δίμηνο με πολύ ανοιχτές διαδικασίες θα διαμορφώσει τη δική του, ολοκληρωμένη και πλήρη πρόταση για το πώς μπορεί η χώρα να βγει από το αδιέξοδο μέσα από το Προγραμματικό – Πολιτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Στην πραγματικότητα θα απαντήσουμε στο κορυφαίο ερώτημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία: Πώς μπορούν να γεννηθούν νέες θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία, να πάρει ανάσες και η εθνική οικονομία, και ο μικρομεσαίος, αλλά και να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να πάψουν πια οι περικοπές στις συντάξεις και οι μειώσεις του αφορολόγητου.

· Ν' αντιμετωπίσουμε την πρόσφατη εσωκομματική κρίση ως ευκαιρία για ενότητα του χώρου προκειμένου ν' απαντήσουμε στα προβλήματα των πολιτών που μας θέλουν όλους ενωμένους.

· Να προχωρήσουμε σ’ ένα ανοιχτό έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με εκλογή συνέδρων και όλων των διαδικασιών κι οργάνων, προκειμένου να ενοποιήσουμε το χώρο.

· Αυτό που θέλει ο κόσμος από μας είναι να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου σ’ έναν ενιαίο, κοινό, δυνατό κομματικό σχηματισμό που θα υπερβαίνει τα σημερινά κόμματα και ο οποίος στις επόμενες εκλογές θα διεκδικήσει τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στην πορεία αυτή είναι προφανές ότι θα υπάρξουν και προβλήματα, διαφωνίες κι επιμέρους αντιρρήσεις. Είμαι βέβαιος όμως ότι όλοι όσοι ανήκουμε σ’ αυτό το χώρο, είμαστε αποφασισμένοι και θα προχωρήσουμε στη σύνθεση, την ενότητα, θα αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν κι όχι αυτά που μας χωρίζουν και θα υπακούσουμε στην εντολή της κοινωνίας να αφήσουμε τα εσωκομματικά μας προβλήματα και να ασχοληθούμε με τα προβλήματα των πολιτών.

Δ. ΔΕΗ

· Ο κ. Τσίπρας έχει κάνει τραγική διαπραγμάτευση όσον αφορά στα ενεργειακά θέματα, με κορυφαίο το υποκριτικό ολοκληρωτικό ξεπούλημα της ΔΕΗ. Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε μέχρι το τέλος του 2019 η σημερινή ΔΕΗ από 90% των πελατών της να κατέβει στο 50%, αλλά να έχει τα ίδια δάνεια, τα ίδια χρέη, τα ίδια κόστη εργαζομένων, τα ίδια βάρη συνολικά, αλλά με κατά 40% μειωμένα έσοδα και κύκλο εργασιών. Πρόκειται για μια καταστροφή που έχει φορτωθεί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας προσωπικά.

· Εάν η ΔΕΗ καταρρεύσει, οι ευθύνες του κ. Τσίπρα και των Υπουργών του δεν θα είναι μόνο πολιτικές, γιατί αν καταρρεύσει η ΔΕΗ, θα καταρρεύσει ολόκληρη η εθνική οικονομία και θα μείνουν οι πολίτες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Το ηχητικό απόσπασμα εδώ

 

Pin It

Βιβλία Γιάννη Μανιάτη

metarithmiseis patriotismosenergeia oriktos ploutosproklisi prasinis anaptixisgeografika sistimata