maniatis img

stigmaRadio

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι βαθύτατα ψεύτες και ανίκανοι να διαπραγματευτούν. Η χώρα δεν αντέχει άλλο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αντέχει νέες περικοπές συντάξεων και μείωση αφορολόγητου ορίου, δεν αντέχει τις εν κρυπτό συνομιλίες με τα Σκόπια. Αυτό που γίνεται τώρα από την κυβέρνηση, είναι απαράδεκτο. Πίσω από τους τέσσερις τοίχους, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται μυστικά την μετά μνημονίου Τσίπρα εποχή, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές τους, και διαπραγματεύονται το μέλλον της χώρας για τα επόμενα χρόνια.
Για αυτό και το Κίνημα Αλλαγής ζητά άμεσες εκλογές, ζητά νωπή λαϊκή εντολή, ώστε να διαπραγματευθούμε εμείς και στο φως, το μέλλον του τόπου. 

Αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να παίζει το γνωστό παιχνίδι της διπλοπροσωπίας. Τα μισά του στελέχη λένε ότι δεν πρόκειται να εφαρμοσθούν τα μέτρα και τα άλλα μισά λένε ότι τα έχουμε υπογράψει και δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Είναι η γνωστή πάγια τακτική τους, να στέκονται σε δύο βάρκες, είναι τα γνωστά προπαγανδιστικά παιχνίδια που κάνουν για να μείνουν λίγο ακόμα στην εξουσία.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι βαθύτατα ψεύτες και ανίκανοι να διαπραγματευτούν. Tα επικοινωνιακά τους παιχνίδια προσβάλλουν την κοινωνία. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος τα έχουν υπογράψει όλα. Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του, εξαπάτησαν τον λαό και τώρα στήνουν το νέο τους παραμύθι περί εξόδου στις αγορές. Λένε «μη σας νοιάζει, εμείς θα βγούμε στις αγορές και όλα θα πάνε καλά». Δεν ισχύει όμως αυτά, ξέρουν πολύ καλά ότι η Ελληνική οικονομία θα βγει γυμνή στις διεθνείς αγορές και αν κάτι στραβώσει η καταστροφή θα είναι μεγάλη.

Ο κ. Τσίπρας για να χτίσει τον μύθο του, λέει ότι η χώρα δεν χρειάζεται πιστοληπτική χρηματοδοτική γραμμή. Αυτό σημαίνει ότι μετά τον Αύγουστο η χώρα θα βγει στις διεθνείς αγορές, οι οποίες είναι πολύ πιο σκληρές από τους δανειστές, με το πετρέλαιο διεθνώς να ανεβαίνει στα ύψη και με μια έκρυθμη κατάσταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο που μυρίζει μπαρούτι. Άρα είναι πολύ πιθανό να φάμε τα μούτρα μας και μετά να ψάχνουμε χρήματα με τα επιτόκια να πηγαίνουν στον Θεό.

Η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και ο ESM είπαν ότι η χώρα πρέπει να έχει μια προληπτική πιστοληπτική γραμμή, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν τους ακούει. Είναι αυτός που κάποτε έλεγε ότι θα διαγράψει μονομερώς το χρέος και επί ημερών του το συνολικό χρέος της χώρας αυξήθηκε κατά 6 δις ευρώ. Την ίδια ώρα δεν έχουν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, η κυβέρνηση δεν έχει πλάνο, το Ελληνικό δημόσιο δεν έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει ξένους και Έλληνες επενδυτές, ενώ παράλληλα δεν έχει γίνει το παραμικρό στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης. Άρα, δεν υπάρχει καμιά προοπτική ανάπτυξης στη χώρα, που βυθίζεται όλο και πιο πολύ σε μια οικονομική ύφεση.

Ο κ. Τσίπρας είναι ο πιο καλοδεχούμενος διαπραγματευτής των δανειστών. Τα υπογράφει όλα και έχει ρίξει τον Ελληνικό λαό στην απόγνωση και στην κατάθλιψη, για αυτό δεν έχουμε και μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις.

Οι δανειστές δεν κινδυνεύουν να χάσουν τα λεφτά τους, έχουν υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία της χώρας για τα επόμενα 100 χρόνια. Πρέπει όμως ο λαός να αντισταθεί, πρέπει να παλέψει και να μην συμβιβαστεί με τη λογική της ήττας. Αυτό πρεσβεύει και το Κίνημα Αλλαγής.

Όσοι λειτουργούν ως χρυσοί χορηγοί του κ. Τσίπρα δεν έχουν καμιά θέση στο Κίνημα Αλλαγής. Εμείς θέλουμε να χάσει τις εκλογές ο κ. Τσίπρας, για να αποδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση με τις προοδευτικές δυνάμεις, ούτε με τη σοσιαλδημοκρατία, αλλά ταυτίζεται απόλυτα με τους ΑΝΕΛ, τον κ. Καμένο και τον εθνικοσοσιαλισμό. Η μοναδική γνήσια προοδευτική λύση για την χώρα είναι το Κίνημα Αλλαγής.»

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα της εκπομπής

 

Pin It

Βιβλία Γιάννη Μανιάτη

metarithmiseis patriotismosenergeia oriktos ploutosproklisi prasinis anaptixisgeografika sistimata