(Σημεία τοποθέτησης του Γ. Μανιάτη στην ΕΡΤ, στην εκπομπή "ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" με τη Μάριον Μιχελιδάκη και το Χρήστο Γιαννούλη, 12.5.2016)
https://www.youtube.com/watch?v=85icYAT6dvI
- Παρακάμπτεται η Βουλή που θα ήθελε να συζητήσει για πιθανές περικοπές μισθών-συντάξεων μέσω ενός αυτοματοποιημένου "κόφτη".
- Η κυβέρνηση έκανε πραγματικότητα το όνειρο του Σόιμπλε βάζοντας την Ελλάδα σε μόνιμη επιτροπεία χωρίς συμμετοχή της Βουλής.
- Από μονομερή διαγραφή, στο κούρεμα και τελικά στην συνυπογραφή της κυβέρνησης ότι αποκλείεται ονομαστική διαγραφή χρέους. Συνέπεια!
- Η κυβέρνηση συμφώνησε να μη συζητήσει μείωση επιτοκίων του χρέους. Από το 2018 το πολύ να διαπραγματευτούμε μια επιμήκυνση αποπληρωμής.
- Έχουμε 2-3 πολύ δύσκολα χρόνια μπροστά μας. Η απάντηση είναι μία: Δουλειές και πώς θα τις δημιουργήσουμε. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί.
- Η Δημοκρατική Συμπράταξη διεκδικεί αυτοδύναμο ρόλο και ζητά να ενώσουν τις προσπάθειές τους οι ευρωπαϊκές δυνάμεις για να βγούμε από την κρίση.
- Η Ευρωομάδα των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών είναι η μοναδική που στήριξε και στηρίζει την Ελλάδα από την αρχή της κρίσης.
Ακολουθεί video από την τοποθέτηση του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Γιάννη Μανιάτη, στην εκπομπή "Αθήνα - Θεσσαλονίκη" στην ΕΡΤ1, με τη Μάριον Μιχελιδάκη και το Χρήστο Γιαννούλη (12.05.2016):