maniatis img

megach

Από τη συνέντευξη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του AXION TV, με τον Γιώργο Γουγα:

Κακοπαιγμένη ιλαροτραγωδία η δραματοποίηση των τελευταίων ημερών από τον κ Τσίπρα

· Πριν κάποιους μήνες, ο Υπουργός Οικονομικών είχε πει στη Βουλή ότι εάν μπούμε στον Μάϊο και δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση «καήκαμε». Δηλαδή τώρα καιγόμαστε, με αποκλειστική ευθύνη του κ Τσίπρα, ο οποίος έχει οδηγήσει τη χώρα σε συνθήκες απόλυτης ασφυξίας, ανασφάλειας, και πολιτικής αβεβαιότητας.

· Η κυβέρνηση με τις συνεχείς αυξήσεις στα καύσιμα, στα ποτά, στα τσιγάρα, 24% αύξηση στον ΦΠΑ, ουσιαστικά τιμωρεί αυτούς που παράγουν πλούτο, τις υγιείς επιχειρήσεις που στο τέλος της ημέρας θα βαρέσουν κανόνι.

· Ο κ Τσίπρας με τους χειρισμούς του έως σήμερα, επιβεβαιώνει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο το Πανεπιστήμιο Harvard που τον ανέδειξε ως τον κάκιστο, χείριστο, πιο αποτυχημένο διαπραγματευτή σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή η δραματοποίηση των τελευταίων ημερών, μοιάζει με κακοπαιγμένη ιλαροτραγωδία που ανεβαίνει με πολύ κακούς ηθοποιούς για δεύτερη φορά. Η τραγωδία είναι ότι τον λογαριασμό θα τον πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός με περισσότερους φόρους και μεγαλύτερη ύφεση.

· Όταν ανέλαβαν ο κ Τσίπρας με τον κ Καμμένο την εξουσία, παρέλαβαν μία χώρα που δειλά δειλά είχε αρχίσει να σηκώνει κεφάλι. Το 2014, είχαμε καταφέρει να δώσουμε 500 εκατ € κοινωνικό μέρισμα, μία πρώτη ανάσα. Δυστυχώς, σήμερα, η χώρα βυθίζεται πάλι στην ύφεση.

· Η επιλογή των πρόωρων εκλογών, είναι η σίγουρη πορεία προς την άβυσσο. Η χώρα δεν αντέχει 4η εκλογική αναμέτρηση σε λιγότερο από 1 ½ χρόνο. Όσοι ζητούν εκλογές, το κάνουν σε βάρος των συμφερόντων της χώρας. Ο κ Τσίπρας συνειδητά θυσιάζει τη χώρα, με αντάλλαγμα την καρέκλα της πολιτικής εξουσίας. Και αυτό είναι εθνικά και ιστορικά απαράδεκτο. Εμείς, ως Δημοκρατική Συμπαράταξη πιστεύουμε ότι η μόνη διέξοδος είναι να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης από την παρούσα Βουλή με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. 

· Η κυβέρνηση υποχρεώνεται να υπογράψει ένα μνημόνιο «κάβα» γιατί οι δανειστές μας δεν εμπιστεύονται τον κ Τσίπρα και την κυβέρνησή του, και θέλουν να δεσμεύσουν προκαταβολικά την κυβερνητική πλειοψηφία με πρόσθετα προληπτικά μέτρα.

· Προσωπικά, δεν θέλω να αποδώσω δεύτερη ερμηνεία στην περίεργη αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας για το νόμισμα. Θέλω να είμαι μετρημένος και ψύχραιμος στις εκτιμήσεις μου. Ωστόσο, υπάρχει πλήρης αφωνία της κυβέρνησης για το θέμα αυτό. Ιδιαίτερα σήμερα, που το πολιτικό σκηνικό είναι τεταμένο, και οι στιγμές κρίσιμες δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να δημιουργούμε περισσότερη αβεβαιότητα και σύγχυση στους Έλληνες πολίτες. Η Ελλάδα ανήκει στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια και προς τα εκεί πρέπει να είναι όλες μας οι προσπάθειες. Αυτή άλλωστε είναι και η εντολή που πήρε πρόσφατα ο κ Τσίπρας από τον ελληνικό λαό. Δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, και καμία αβεβαιότητα ως προς την ισχυρή θέση της Ελλάδας στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα που είναι και το εθνικό μας νόμισμα. 

Ακολουθεί video από τη συνέντευξη του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Γιάννη Μανιάτη, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του AXION TV, με τον Γιώργο Γουγα (04.05.2016):

 

 

 

     

  

  

 

 

 

 

 


   

Pin It

Βιβλία Γιάννη Μανιάτη

ΒΟΟΚ Maniatis dianeosis metarithmiseis patriotismos energeia oriktos ploutos proklisi prasinis anaptixis geografika sistimata