maniatis img

megach

Σημεία τοποθέτησης Γ. Μανιάτη στην εκπομπή ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στην τηλεόραση του STAR Βορείου Ελλάδος (04.04.2016)

· Οι πολίτες έχουν ανάγκη να ακούσουν ένα φρέσκο, προοδευτικό λόγο που θα δίνει προοπτική στη χώρα. Ανάμεσα στην αριστεροακροδεξιά κυβέρνηση και τη δεξιά συντηρητική ρητορική της ΝΔ, οφείλουμε να αναδείξουμε το μεταρρυθμιστικό κέντρο, τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Το νέο μεγάλο μας αφήγημα, που εγώ το ονομάζω Προοδευτικό Πατριωτισμό, θα δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στην κοινωνία που σήμερα μαραζώνει.


· Υπάρχει άλλος δρόμος από τις περικοπές συντάξεων, της ανεργίας και της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών; Εμείς λέμε ναι, υπάρχει ο δρόμος των επενδύσεων που θα κάνουν ξανά ανταγωνιστική τη χώρα μας. Η Ελλάδα μπορεί να παράξει πλούτο για τους πολίτες της. Αυτή τη στιγμή τρέχουν 9 διαγωνισμοί σε 9 θαλάσσια οικόπεδα για έρευνες υδρογονανθράκων. Με πρότασή μας θέσαμε δύο προδιαγραφές για την αξιοποίηση αυτών των κοιτασμάτων: α), τα έσοδα από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων να διατεθούν στη στήριξη του ασφαλιστικού, και όχι στην αποπληρωμή του χρέους, β) θέσαμε ως ρήτρα ανάπτυξης το 25% των εσόδων να επιστρέφει στην τοπική κοινωνία, υπό τη μορφή αναπτυξιακών έργων υποδομής, προστασίας του περιβάλλοντος, δημιουργία θέσεων εργασίας.


· Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στοχοποιεί τη μεσαία τάξη θεωρώντας ταξικό εχθρό της, όποιον έχει εισόδημα 20.000€. Οι περικοπές συντάξεων δεν θα λύσουν το πρόβλημα της χώρας. Η φτωχοποίηση προς τα κάτω της ελληνικής κοινωνίας φέρει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.


· Παρατηρώντας τις τελευταίες ημέρες τις αποκαλύψεις για τις διαρροές στα wikileaks, διαπιστώνω για άλλη μία φορά την ανικανότητα και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κλείσει την αξιολόγηση. Η χώρα βρίσκεται μετέωρη με ευθύνη της κυβέρνησης. Ο Υπουργός Οικονομίας κ Τσακαλώτος μας είχε διαβεβαιώσει ότι η αξιολόγηση θα έκλεινε τον Φεβρουάριο. Βρισκόμαστε πλέον στον Απρίλιο και κανείς αρμόδιος από την κυβέρνηση, δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα πότε θα κλείσει η αξιολόγηση, και επιτέλους να ανασάνει η χώρα.


· Ο ελληνικός λαός προσφέρει από το υστέρημά του στους πρόσφυγες. Οι απλοί άνθρωποι δείχνουν καθημερινά έμπρακτη την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό τους σε γυναίκες, άνδρες και παιδιά πρόσφυγες. Η κυβέρνηση όμως πιάστηκε απροετοίμαστη να διαχειριστεί μία τόσο μεγάλη κρίση και αυτό το πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες.


· Θεωρώ απαράδεκτη τη δήλωση του κ Κυρίτση ότι αναμένει έκρηξη βίας σε περιοχές που συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός προσφύγων. Η κυβέρνηση δεν είναι τηλεσχολιαστής. Έχει χρέος να παίρνει αποφάσεις και να κυβερνά τον τόπο, λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα για τη διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης και την προστασία όχι μόνο των ελλήνων πολιτών, αλλά και των προσφύγων και των οικογενειών τους.


· Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει άλλη μία εκλογική αναμέτρηση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Εθνικό καθήκον να συγκροτηθεί Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης από όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, με σκοπό τη σωτηρία της χώρας.


Από τη συνέντευξή μου στην εκπομπή ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ STAR ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (4.4.2016):

 

 

 

     

  

  

 

 

 

 

 


   

Pin It

Βιβλία Γιάννη Μανιάτη

ΒΟΟΚ Maniatis dianeosis metarithmiseis patriotismos energeia oriktos ploutos proklisi prasinis anaptixis geografika sistimata