maniatis img

«A. ΓΙΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ:
► Ο Ανδρέας Παπανδρέου στη Βουλή το 1988 είχε τοποθετηθεί για ανάλογη πρόταση Κ. Μητσοτάκη για μερική επέκταση υφαλοκρηπίδας κ είχε πει «Αν αποδεχθώ την πρότασή σας, να διαλέγουμε σημεία επέκτασης που δεν θίγουν την Τουρκία, όπως π.χ. Αμβρακικός Κόλπος, τότε χαρίζουμε όλα τα υπόλοιπα στην Τουρκία».
► Εξαιρετικά λαθεμένος ο χειρισμός και η μεθόδευση της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων. Τώρα, η Τουρκία αντιλαμβάνεται τη νέα θέση Τσίπρα για νομοσχέδιο, αντί για Προεδρικό Διάταγμα, ως καθαρή υπαναχώρηση της Ελλάδας, με πρωτοσέλιδα σε όλες τις τουρκικές εφημερίδες.
► Απελπιστικά καθυστερημένα, ο Α. Τσίπρας θα καλέσει σε συζήτηση τα κόμματα. Πρώτα συνεννοούνται πολιτικοί αρχηγοί και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χωρίς καμία δημοσιότητα για τα κορυφαία εθνικά θέματα κ μετά ανακοινώνονται δημόσια οι αποφάσεις.
► Εξαιρετικά εμπεριστατωμένο το άρθρο του Β. Βενιζέλου στα ΝΕΑ πριν λίγες μέρες, με επιστημονικά κ πολιτικά επιχειρήματα.
► Ισορροπημένη η συμφωνία 2009 για ΑΟΖ με την Αλβανία.
► Η Ελλάδα διατηρεί διαρκές κ αναλλοίωτο το δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα ή να ανακηρύξει ΑΟΖ όποτε το κρίνει εθνικά επωφελές και σκόπιμο, ανεξάρτητα από τις διάφορες απειλές κ προκλήσεις της Τουρκίας».


«B. ΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟ - ΤΣΙΠΡΑ - ΚΟΤΖΙΑ:
► Ο κορυφαίος υπουργός Π. Καμμένος κατηγόρησε Α. Τσίπρα και τους 50 υπουργούς του, ότι λαδώνονται με 50 εκατ. € από τον Σόρος. Άφωνος ο Α. Τσίπρας, είτε τραγικά ανίκανος, είτε εκβιαζόμενος από τον Καμμένο κ μάλιστα μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η δικαιοσύνη ελπίζω ότι άκουσε τις καταγγελίες Κοτζιά από την Κρήτη κ θα πράξει τα δέοντα.
► Για την υπόθεση Παπαντωνίου, άπλετο φως σε όλα από τη δικαιοσύνη. Το 2007 διαγράφηκε από ΠΑΣΟΚ κ η έρευνα σε βάρος του ξεκίνησε το 2011. Η λάσπη δεν ακουμπά τα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη μας κ μια παράταξη που έβγαλε Πεπονή, Γεννηματά, Αλευρά, Μώραλη κ.ά. Είμαστε η παράταξη που δημιούργησε κορυφαίους θεσμούς διαφάνειας, όπως ο Οικονομικός Εισαγγελέας, ο Εισαγγελέας Διαφθοράς, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, η άρση του Τραπεζικού Απορρήτου, η Διαύγεια, που όλα αυτά τα καταψήφιζε πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ.
► Οι δημοκρατίες στη Δύση δεν κινδυνεύουν πια από τανκς κ λοχίες, αλλά από τον Μιθριδατισμό ότι όλα είναι αποδεκτά στη λογική του "δε βαριέσαι", όπως πολιτικές συμπεριφορές στυλ Πολάκη κ Καμμένου».

«Γ. ΓΙΑ ΑΟΖ - ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ:
► Το 2011-2014, ασκήθηκε πραγματικά πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με τις τριμερείς συνεργασίες με Κύπρο - Ισραήλ και Κύπρο - Αίγυπτο. Από τα ελάχιστα που δεν έχει καταστρέψει ο Α. Τσίπρας.
► Ανοιχτά πολλά εθνικά μέτωπα: Μακεδονικό, ΑΟΖ με Αλβανία, έρευνες στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, έρευνες νότια της Κρήτης. Γιατί επιλέγει ειδικά τώρα η κυβέρνηση να ανοίξει κι άλλο μέτωπο;
► Το 2011 κατοχυρώσαμε την ελληνική ΑΟΖ με το ν.4001/2011 (άρθρο 156). Δημοσιεύσαμε στην εφημερίδα της Ε.Ε. χάρτη ερευνών με την ελληνική ΑΟΖ με Αλβανία, Ιταλία, Λιβύη. Με Λιβύη για πρώτη φορά, με πλήρη επήρεια της Γαύδου κ ανοιχτό τον κόλπο της Σύρτης. Καθαρό μήνυμα προς Τουρκία για Καστελόριζο. Στη συνέχεια, ως τρίτο βήμα, φέραμε κ σοβαρούς επενδυτές, που αντικειμενικά λειτουργούν ως σύμμαχοί μας.
► Το 2013-2014, πολύ σημαντικό εθνικά, ότι συμφωνήθηκε για πρώτη φορά, σε επίπεδο Πρωθυπουργών - υπουργών Εξωτερικών - υπουργών Ενέργειας, ότι Ελλάδα και Αίγυπτος έχουν κοινά σύνορα ΑΟΖ, κόντρα στις επιδιώξεις της Τουρκίας».

Pin It

Βιβλία Γιάννη Μανιάτη

ΒΟΟΚ Maniatis dianeosis metarithmiseis patriotismos energeia oriktos ploutos proklisi prasinis anaptixis geografika sistimata