maniatis img

Στο κανάλι SBC με την Ηρώ Ράντου

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
 
Συνέντευξη του Γ. Μανιάτη στο οικονομικό κανάλι SBC
«Παραιτήσου κύριε Σταθάκη»
 
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Γ. ΣΤΑΘΑΚΗ
Την παραίτηση «του ψευδόμενου» όπως τον χαρακτήρισε υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος απαίτησε ο Γ. Μανιάτης με αφορμή δήλωση του Γ. Σταθάκη για την αδειοδότηση της ElDorado. 
Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι ο κ. Σταθάκης απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ Α. Λοβέρδο ισχυρίσθηκε ψευδώς πως ο Γ. Μανιάτης είχε επιστρέψει στην εταιρεία τη μελέτη της για την επένδυση στις Σκουριές.
«Η μελέτη, μου παραδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2014» διευκρίνισε και καταγγέλλοντας τον κ. Σταθάκη ως «ανίκανο, ιδεοληπτικό και ψευδόμενο» ζήτησε την παραίτησή του. 
«Η Eldorado απειλεί ότι θα φύγει, έχει δοθεί η άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η υπογραφή παραμένει στο συρτάρι του κ. Σταθάκη… Όσοι φορείς έχουν γνώση του θέματος, τα Πανεπιστήμια, οι αρμόδιες υπηρεσίες, το ΣτΕ έχουν επικυρώσει το κείμενο», σημείωσε για να καταγγείλει πως ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με βάση μικροκομματικά κριτήρια, για να ικανοποιήσει το κομματικό του ακροατήριο. «Έχουν κτιστεί πολιτικές καριέρες στις Σκουριές» επεσήμανε. 
 
Μάλιστα επικαλούμενος την καταψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, των δύο μεγαλύτερων επενδύσεων στη χώρα στις Σκουριές και το Ελληνικό, σημείωσε πως είναι απολύτως λογικό η κυβέρνηση να δημιουργεί συνεχή προσκόμματα γιατί αλλιώς θα χάσει την εκλογική της πελατεία. 
«Θέλω να πιστεύω πως πρόκειται για ανίκανους και ιδεοληπτικούς, δε θέλω να πάω στη σκέψη μου πιο κάτω» σχολίασε τη φημολογία σχετικά με συμφέροντα.
Προσέθεσε πάντως πως ενώ ο Τσίπρας πάει στο εξωτερικό αναζητώντας επενδύσεις, έχει αυτή τη στάση έναντι της επένδυσης στις Σκουριές «ενός κονσόρτιουμ με τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους στον κόσμο», τονίζοντας πως είναι δείγμα θράσους να θέλει να πείσει πως καταπολεμά την ανεργία. 
 
«Ας μιλήσουμε με αριθμούς , εγώ στον 1,5 χρόνο της υπουργικής μου θητείας, αδειοδότησα, 105 επενδύσεις,  με συνολικό προϋπολογισμό 6,1 δις ευρώ και πρόβλεψη για 9 χιλ θέσεις εργασίας, ο κ. Τσίπρας πόσες επενδύσεις έφερε εκτός του αγωγού ΤΑΡ», ανέβασε τους τόνους καταγγέλλοντας την υποκρισία του πρωθυπουργού. 
 
ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΧΟΤΖΑΣ & ΣΥΡΙΖΑ
Αναφορικά με τις «ιδεολογικο-πολιτικές μετακινήσεις» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Μανιάτης τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία και πως «το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις αλλά αυτό το κάνει καλύτερα η ΝΔ και οι σύμμαχοί της στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ». 
Μάλιστα επικαλέσθηκε σημερινό άρθρο όπου ο Τσίπρας και το success story του παραλληλίζεται με τη γνωστή ιστορία του Χότζα. «Σε οδηγεί στην άκρη του γκρεμού και όταν τραβηχτεί ένα βήμα πίσω πανηγυρίζει» εξήγησε δηκτικά.
 
 
ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΠΑΣΟΚ
Αναφορικά με τις διαδικασίες για το νέο Προοδευτικό Κίνημα, ο Γ. Μανιάτης επεσήμανε πως «πρέπει ταχύτατα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα νέο ξεκίνημα, ώστε η νέα παράταξη να αναδειχθεί σε κρίσιμο, στρατηγικό συντελεστή, σε πρωταγωνιστή στα πράγματα της χώρας, μετά τις εκλογές .»
Επικαλέσθηκε δε τη δημoσκόπηση της ΚαπαResearch για το VIMA.gr για να σημειώσει πως, όπως προκύπτει «ο κόσμος θέλει κάτι καινούργιο, ένα Κίνημα  που να ενώνει το χώρο που ονομάζουμε Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη».
 
Όσο για το ενδεχόμενο κυβερνητικών συνεργασιών εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως «το νέο Κίνημα θα είναι ο πρωταγωνιστής στις επόμενες εκλογές, το ερώτημα της συνεργασίας θα τεθεί στους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, εμείς θα συνεργαστούμε με αυτόν που θα συμφωνήσει με συγκεκριμένες προγραμματικές μας θέσεις-προτεραιότητες».
 
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε πως «έκανε πάρα πολλά καλά αλλά και λάθη». «Στη διάρκεια της διακυβέρνησης του, εδραιώθηκε η δημοκρατία και οι θεσμοί, το κοινωνικό κράτος, το ΕΣΥ και το ΑΣΕΠ, επήλθε η εθνική συμφιλίωση, η χώρα εισήλθε στον στενό πυρήνα της Ευρώπης, η Κύπρος στην Ευρώπη, η Ελλάδα συγκαταλεγόταν μεταξύ των 20 πλέον αναπτυγμένων χωρών παγκοσμίως.» 
 
Τέλος, για το ενδεχόμενο επιστροφής στελεχών απάντησε πως «ούτε κατά διάνοια δεν θα βρουν στέγη στο νέο φορέα αυτοί που στα δύσκολα της παράταξης βρήκαν εύκολο καταφύγιο στο ΣΥΡΙΖΑ, να τους κρατήσει ο κ. Τσίπρας», διεμήνυσε προς όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσχώρησαν στην κυβέρνηση.
Pin It

Βιβλία Γιάννη Μανιάτη

metarithmiseis patriotismosenergeia oriktos ploutosproklisi prasinis anaptixisgeografika sistimata