maniatis img

ThemaRadio104.6

Στο ΘΕΜΑRadio 104,6 fm μίλησε σήμερα ο Γιάννης Μανιάτης. Αναφερόμενος στο θέμα της NOVARTIS, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι έχουν οδηγήσει σε κατάντια τον πολιτικό βίο της χώρας, προθέτοντας ότι δεν τιμά καθόλου την ελληνική κυβέρνηση σε μια εποχή που διακυβεύονται κορυφαία εθνικά ζητήματα, να μεταχειρίζεται τους θεσμούς της δικαιοσύνης και της Βουλής για να κάνει μικροπολιτικά παιχνίδια.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, επεσήμανε ότι πρόκειται για την 1η επικίνδυνη μετεξέλιξη του Ερντογάν, ο οποίος πια περνάει σε επόμενο στάδιο και θέματα που τις τελευταίες δεκαετίες ήταν ζητήματα συζήτησης, τα μετασχηματίζει σε ζητήματα δικαιωμάτων της τουρκικής κυριαρχίας. «Στα ζητήματα της ελληνικής ΑΟΖ, του συμπλέγματος του Καστελόριζου και των συνόρων με την κυπριακή ΑΟΖ, το διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας τεκμηριώνει απολύτως το δίκιο της Ελλάδας. Απαιτείται προσεκτικός χειρισμός, αποφασιστικότητα, σωφροσύνη και γνώση του Διεθνούς Δικαίου», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθούν σημεία τοποθέτησης του Γ. Μανιάτη:

 

A. NOVARTIS

 • Η ιστορία με τη NOVARTIS εξελίσσεται σε ιλαροτραγωδία για την κυβέρνηση, αφού αποκαλύπτεται ότι σκοπός της ήταν να ρίξει λάσπη σε όλους τους πολιτικούς της αντιπάλους και ταυτόχρονα με μια διαδικασία που θα κρατήσει μόλις 1 μήνα, να επιστρέψει τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη, ώστε να απομείνει μόνο το βαρύ κλίμα λάσπης σε βάρος των πολιτικών της αντιπάλων.
 • Πρόκειται για κατάντια του πολιτικού βίου της χώρας, όπου η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον κ. Τσίπρα. Δεν τιμά καθόλου την ελληνική κυβέρνηση σε μια εποχή που διακυβεύονται κορυφαία εθνικά ζητήματα να μεταχειρίζεται τους θεσμούς της δικαιοσύνης και της Βουλής για να κάνει μικροπολιτικά παιχνίδια.
 • Θλιβερή εξέλιξη που ένα σκάνδαλο με διεθνείς διαστάσεις, ουσιαστικά δεν θα διερευνηθεί, γιατί η κυβέρνηση φοβάται να αποκαλυφθεί ότι είχε στημένη διαδικασία με μάρτυρες με κουκούλες και στο τέλος της ημέρας οι άνθρωποι οι οποίοι λερώθηκαν από τις κατηγορίες αυτών των ανωνύμων μαρτύρων, δεν θα μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.
 • Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί και τη δικαιοσύνη και τη Βουλή. Χρησιμοποιεί όποιο μέσο μπορεί να βρει με τρόπο κυνικό και ταυτόχρονα επιδεικνύοντας ανικανότητα. Υπάρχει πια το δηλητήριο της καχυποψίας. Ο μιθριδατισμός «όλοι τα παίρνουν, οι πολιτικοί είναι απατεώνες, δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς με την πολιτική», που ουσιαστικά οδηγεί τον κόσμο σε μια απέχθεια προς την πολιτική και στο τέλος στηρίζει μόνο ακροδεξιές, ναζιστικές και χρυσαυγίτικες αντιλήψεις.
 • Χθες, βρισκόμουν στις Βρυξέλλες, όπου οι Δημοκράτες και Σοσιαλιστές Βουλευτές συζητήσαμε στο Ευρωκοινοβούλιο τις νέες πηγές πλούτου στον προϋπολογισμό. Είναι τραγικό, τη στιγμή που η Ευρώπη συζητά τα ζητήματα του μακροχρόνιου προϋπολογισμού της, πώς θα στηρίξει τις επιλογές για 4η Βιομηχανική Επανάσταση, για το προσφυγικό, για την ανεργία, κ.ά., η χώρα μας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα, να ασχολείται με μάρτυρες με κουκούλες που ρίχνουν τη λάσπη τους σε όλο το πολιτικό φάσμα (πρώην Πρωθυπουργούς, Διοικητή ΤτΕ, πρώην Αντιπροέδρους κυβερνήσεων, κ.ά.) απλώς και μόνο για να γλιτώσει η κυβέρνηση την πολιτική της ήττα στο ζήτημα του Μακεδονικού που φαίνεται ότι τη θορύβησε μετά τα 2 μεγάλα συλλαλητήρια.

Β. ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

 • Γι’ άλλη μια φορά έχουμε τις πολλαπλές ανεύθυνες προσεγγίσεις της κυβέρνησης.
  1η προσέγγιση: Τυχαίο περιστατικό που θα λυθεί σε λίγες ώρες ανάμεσα στους Διοικητές των Στρατιωτικών Μονάδων.
  2η προσέγγιση: Ομολογεί η κυβέρνηση ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί μπήκαν σε τουρκικό έδαφος και κατά συνέπεια πρέπει να αντιμετωπιστούν με μια επιείκεια.
  3η προσέγγιση: Ο κ. Καμμένος ισχυρίζεται ότι μπήκαν Τούρκοι στο ελληνικό έδαφος κι έστησαν ενέδρα στους Έλληνες στρατιωτικούς.
 • Φοβάμαι ότι ενώ ο κ. Καμμένος όφειλε να έχει ενημερώσει όλες τις Μονάδες των συνόρων της χώρας ότι η Τουρκία ακολουθεί μια παρελκυστική πολιτική προκλήσεων, θερμών επεισοδίων, δεν έχει υπάρξει τέτοια ενημέρωση ούτε στις Μονάδες του Έβρου, ούτε στις Μονάδες των νησιών του Αιγαίου, κι αυτό δυστυχώς δείχνει γι’ άλλη μια φορά ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος το μόνο που ξέρουν είναι να χρησιμοποιούν τα εθνικά ζητήματα για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
 • Βιώνουμε μια μετεξέλιξη των πάγιων τουρκικών θέσεων σε μια κορύφωση, όξυνση και μετεξέλιξη από απλή αμφισβήτηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ονομασία πια των Ιμίων ή άλλων περιοχών ως τουρκικών εδαφών. Έχουμε την 1η επικίνδυνη μετεξέλιξη του Ερντογάν, ο οποίος πια περνάει σε επόμενο στάδιο και θέματα που τις τελευταίες δεκαετίες ήταν ζητήματα συζήτησης, τα μετασχηματίζει σε ζητήματα καθαρά τουρκικής κυριαρχίας. Τραγική μετεξέλιξη που δεν συμβαδίζει καθόλου με το ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς προσκάλεσαν τον κ. Ερντογάν πριν λίγο καιρό στην Ελλάδα με δήθεν μεγάλη επιτυχία.
 • Πρέπει να είναι απόλυτα σαφές ότι στα ζητήματα της ελληνικής ΑΟΖ, του συμπλέγματος του Καστελόριζου και των συνόρων με την κυπριακή ΑΟΖ, το διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας τεκμηριώνει απολύτως το δίκιο της Ελλάδας. Το πώς θα γίνει ο χειρισμός αυτών των θεμάτων μετά τα επεισόδια με τα 2 πλοία του λιμενικού, το πλωτό γεωτρύπανο της ΕΝΙ, πρέπει με πολύ προσοχή, αποφασιστικότητα, σωφροσύνη και με γνώση του Διεθνούς Δικαίου, να χειριστεί η Ελλάδα.
 • Ο «τσαμπουκάς» της Τουρκίας στα ζητήματα ΑΟΖ της Κύπρου και ειδικά του οικοπέδου 3 έπρεπε να έχει αποφευχθεί. Αυτό που ετοιμάζουν οι Τούρκοι με το οικόπεδο 10 της ExxonMobil, θα αποτραπεί έτσι κι αλλιώς από τον 6ο αμερικανικό στόλο που πλέει στο οικόπεδο 10 και νομίζω ότι θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει.
 • Ως Ελλάδα, πρέπει με ηρεμία, κοινωνική και πολιτική συναίνεση και αποφασιστικότητα, να έχουμε μια ενιαία αντίληψη κι αντιμετώπιση της τουρκικής επεκτατικής προσέγγισης, η οποία πια έχει αναβαθμίσει τους κινδύνους του θερμού επεισοδίου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, με αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας, σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί πια ο χειρισμός να γίνει με τις καρικατούρες του κ. Καμμένου ή με τον κ. Τσίπρα να καλεί έκτακτο Συμβούλιο εμπειρογνωμόνων και υπουργών του εν τη απουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.
 • Υπάρχει ολιγωρία στη διεθνοποίηση του συγκεκριμένου θέματος, ειδικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από την πλευρά του Έλληνα Πρωθυπουργού. Η Ε.Ε. έκανε μια δήλωση καλών προθέσεων, αλλά αυτό δεν είναι επαρκές. Ο κ. Τσίπρας έπρεπε να χειριστεί με πολύ μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το συγκεκριμένο θέμα και να ζητήσει απόλυτη στήριξη σε επίπεδο Συμβουλίου Κορυφής, γιατί η ΑΟΖ και τα ζητήματα εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι ταυτόχρονα και εθνικά αλλά κι ευρωπαϊκά.
 • Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο κ. Ερντογάν χρησιμοποιεί το θέμα των προσφύγων, αλλά και το θέμα του κουρδικού και των συγκρούσεων σε επίπεδο Συρίας & Ιράκ, ως μέσο για να κάνει πράξη τα δικά του υπερφίαλα όνειρα ενός δήθεν Σουλτάνου. Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που της παρέχει η συμμετοχή της στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, στους Διεθνείς Οργανισμούς, προκειμένου να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή σε σχέση με τα εθνικά μας θέματα από διεθνείς οντότητες. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας δεν εξασφαλίζει το μέγιστο όπλο που έχουμε, που είναι η εθνική συνεννόηση στα μεγάλα αυτά ζητήματα, γιατί προτιμά να διχάζει το πολιτικό σύστημα και τον ελληνικό λαό, κάτι που στο τέλος θα γυρίσει σε βάρος της πατρίδας, αλλά και του ίδιου του κ. Τσίπρα.


Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα

Pin It

Βιβλία Γιάννη Μανιάτη

metarithmiseis patriotismosenergeia oriktos ploutosproklisi prasinis anaptixisgeografika sistimata