Vivlio Kranidi 1Το βιβλίο του «Μεταρρυθμίσεις & Προοδευτικός Πατριωτισμός» παρουσίασε χθες το απόγευμα ο Γιάννης Μανιάτης, στον Πολυχώρο «Αρτίκι» στο Κρανίδι. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΔΗΜΑΡ και του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και ο δημοσιογράφος, Γιάννης Προβής.

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης στην ομιλία του εξήρε το πάθος που πρέπει να χαρακτηρίζει έναν πολιτικό σε θέση ευθύνης, με γνώμονα πάντα τον Προοδευτικό Πατριωτισμό, στηλιτεύοντας την ασυνέχεια των κυβερνητικών πολιτικών και της απόρριψης του έργου κάθε κυβέρνησης από την επόμενη. Ο κ Χατζησωκράτης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μία ισχυρή Σοσιαλδημοκρατία, αλλά και πολιτικούς αφοσιωμένους στο έργο τους προκειμένου να εφαρμοστούν καινοτόμες πολιτικές για βιώσιμη ανάπτυξη, κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη για μια Ελλάδα του Προοδευτικού Πατριωτισμού, με εθνική αυτοπεποίθηση, εξωστρεφή προσανατολισμό, στήριξη των ιδιωτικών πρωτοβουλιών, ανάδειξη της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής της θέσης.

Ο Γιάννης Μανιάτης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στη δυνατότητα της Ελλάδας να σηκωθεί όρθια με Μεταρρυθμίσεις ανθρώπινες και προοδευτικές που μπορούν να δώσουν ελπίδα και προοπτική στη χώρα. Ενώ αναφερόμενος στην έννοια της πατρίδας και του πατριωτισμού, τόνισε ότι όλοι οι προοδευτικοί πολίτες αυτής της χώρας έχουν υποχρέωση να τις υπερασπιστούν και να μην τις εκχωρήσουν στον εθνικισμό και την ακροδεξιά, όπως συνέβη στη Γαλλία, στις ΗΠΑ, στην Αυστρία. Με τη σειρά του ο Γιάννης Προβής τόνισε τη σημασία του πολιτικού πάνω από τα εμπόδια της γραφειοκρατίας και την ανάδειξη του δημόσιου τομέα.

Στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλη συζήτηση για τα θέματα των ελληνικών υδρογονανθράκων, τις ιδιωτικές επενδύσεις και την απουσία κινητικότητας από τη σημερινή κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Μανιάτης αναφέρθηκε στη σταθερή άρνηση του κ. Τσίπρα να απαντήσει για 4η φορά στο θέμα της καθυστέρησης των ερευνών, αλλά και στις 105 έτοιμες περιβαλλοντικά αδειοδοτημένες επενδύσεις που μένουν αδρανείς στο συρτάρι του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με επακόλουθο την έλλειψη εμπιστοσύνης των επενδυτών στη χώρα.

Τέλος, για τις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς, τόσο ο Γιάννης Μανιάτης όσο και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης επανέλαβαν το καθαρό μήνυμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: "Υπενθυμίζουμε προς όλους όσους συζητούν τον τρόπο εκλογής Επικεφαλής του φορέα της Κεντροαριστεράς ότι παραβιάζουν ανοιχτές θύρες. Η πρόταση της Φώφης Γεννηματά ένα χρόνο πριν ήταν σαφής: Εκλογή Επικεφαλής από την κοινωνία με ανοιχτές, δημοκρατικές, διαφανείς διαδικασίες. Τόσο απλά!" .

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση

 

 

Pin It

Βιβλία Γιάννη Μανιάτη

ΒΟΟΚ Maniatis dianeosis metarithmiseis patriotismos energeia oriktos ploutos proklisi prasinis anaptixis geografika sistimata