ANAVALOSYPAATΟ Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει εδώ και 2,5 χρόνια για την προώθηση του έργου του Αναβάλου στην Ερμιονίδα. Απέναντι στις προσπάθειες που έχουμε καταβάλλει, αλλά και την αξία του έργου, υπενθυμίζω δύο πολύ απλές αλήθειες: 

1. Η μελέτη επέκτασης προς Ερμιονίδα ανατέθηκε από μας, από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, το 2011 και παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 2014, με προϋπολογισμό 47.000.000 €. Ο χάρτης που για πρώτη φορά δίνουμε στη δημοσιότητα δείχνει την όδευση που προέκυψε μετά από πολλαπλές συσκέψεις με τους μελετητές για την επέκταση του Αναβάλου στην Ερμιονίδα. Μέχρι σήμερα, στα 2,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως πρωτοβουλία για την προώθηση του έργου, παρά το γεγονός ότι είχαμε διασφαλίσει και τη χρηματοδότησή του. Αντίθετα, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα απέσυρε από το πακέτο Γιούνκερ την πρόταση που είχαμε καταθέσει το 2014 για ένταξη ολόκληρου του Αναβάλου σε όλη την Αργολίδα με προϋπολογισμό 100.000.000 € μαζί με άλλα 8 μεγάλα Εγγειοβελτιωτικά Έργα σε όλη τη χώρα.

2. Το 2010, μετά από στασιμότητα δεκαετιών, δρομολογήσαμε τις διαδικασίες για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου για την Αργολίδα. Επενδύθηκαν πάνω από 25.000.000 € κι εγκρίθηκαν για επεκτάσεις προς το Αργολικό Πεδίο και Επίδαυρο – Ερμιονίδα άλλα 60.000.000 €. Σε σκληρές εποχές μνημονίων δρομολογήσαμε ένα έργο πνοής που σήμερα θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί. Οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη σημερινή απόλυτη στασιμότητα, είναι τεράστιες.

Οι αγρότες της Αργολίδας τώρα πια ξέρουν καλά τις προσπάθειες και τον αγώνα που καταβάλαμε και στις επόμενες εκλογές θα αναδείξουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στην κυρίαρχη δύναμη του προοδευτικού χώρου, στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Όσο πιο σύντομα γίνουν εκλογές και η κυβέρνηση των περαστικών τυχοδιωκτών Τσίπρα-Καμμένου φύγει από την εξουσία, τόσο το καλύτερο για την Αργολίδα και τη χώρα».

Επισυνάπτεται χάρτης
 
ANAVALOSYPAAT

 

Pin It

Βιβλία Γιάννη Μανιάτη

ΒΟΟΚ Maniatis dianeosis metarithmiseis patriotismos energeia oriktos ploutos proklisi prasinis anaptixis geografika sistimata