maniatis img

MANPR

Επίκαιρη ερώτηση για την «ύπουλη» και απαράδεκτη εγκύκλιο της ΔΕΗ, με την οποία ζητούνται μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2018 άδειες χρήσεις νερού, τις οποίες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα εκδώσει μετά από 22 χρόνια (!!!), κατέθεσε ο Βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθ. Γιάννης Μανιάτης, προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ε. Αποστόλου.

«Αντί η ΔΕΗ και η κυβέρνηση να φροντίσουν να στηρίξουν τους αγρότες της Αργολίδας και όλης της Ελλάδας, προκειμένου σύμφωνα με το νόμο μας του 2014 (ν.4296/2014) να εγκαταστήσουν Μονάδες Φωτοβολταϊκών, ώστε να μειώσουν κατά 60% το κόστος άρδευσης, αντίθετα με αυθαίρετες και αλλοπρόσαλλες εγκυκλίους, τους απειλούν τώρα με αυξήσεις κατά 40% του ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιείται για άρδευση. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σήμερα στην αντιπολίτευση, θα μιλούσε για απάνθρωπες και ύπουλες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος σε βάρος της ανυπεράσπιστης αγροτιάς. Να αφήσουν στην άκρη τα πονηρά κόλπα των πονηρών πολιτευτών», τονίζει στην ερώτησή του ο Γ. Μανιάτης.

MANPR

Στη Βέροια και τις Σέρρες, θα βρίσκεται σήμερα και αύριο (17-18/7/2018), ο Γιάννης Μανιάτης, στο πλαίσιο περιοδείας στελεχών του Κινήματος Αλλαγής στη Βόρεια Ελλάδα, εν όψει της επίσκεψης και ομιλίας της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ., κας Φώφης Γεννηματά, στις Σέρρες, την Τετάρτη 18.7.2018.

Ο Γ. Μανιάτης σήμερα, Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, στις 18.30΄, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο της Βέροιας, μαζί με το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Σ. Παραστατίδη, ενώ νωρίτερα, θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Βέροιας, κ. Κ. Βοργιαζίδη, καθώς και με στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στην Ημαθία.

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, ο Γ. Μανιάτης θα μεταβεί στις Σέρρες. Η ομιλία της Φ. Γεννηματά θα πραγματοποιηθεί στις 20.30΄στο ξενοδοχείο Ξενία, ενώ νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στο Αλιευτικό καταφύγιο Αμφίπολης Σερρών (Λιμάνι Αμφίπολης) και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης.

MANPR

Απάντηση έλαβε ο Βουλευτής Αργολίδας της ΔΗΣΥ, καθ. Γιάννης Μανιάτης, από την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, κα. Λ. Κονιόρδου, σε ερώτηση που είχε καταθέσει αναφορικά με την προστασία και αναβάθμιση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων (δημόσιων και ιδιωτικών, διατηρητέων ή μη). Την ίδια ερώτηση είχε καταθέσει και στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη, από τον οποίον ακόμη δεν έχει υπάρξει απάντηση. Στην ερώτησή του ο Γ. Μανιάτης ζητούσε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς για τις πρωτοβουλίες που προτίθενται να αναλάβουν για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου, προκειμένου να αποφευχθεί η διαρκής απαξίωσή τους, η πολεοδομική υποβάθμιση του κέντρου, η πιθανή κατάρρευση, η πρόκληση ατυχήματος, καθώς και κάθε άλλο αρνητικό συμβάν.

MANPR

Ο Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε σημερινή μου επικοινωνία με τον Γενικό Διευθυντή των ΕΛ.ΤΑ. κ. Σ. Δάνδολο, αρμόδιο για τα υποκαταστήματα και τα πρακτορεία των ΕΛ.ΤΑ. σε όλη την Ελλάδα, ζήτησα την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με το πρακτορείο της Νέας Κίου. Ο κ. Δάνδολος με πληροφόρησε ότι πρόκειται να παραχωρηθεί από το Δήμο Άργους – Μυκηνών οίκημα για τη στέγαση των αναγκών των ΕΛ.ΤΑ. Νέας Κίου. Την αμέσως επόμενη εβδομάδα, μηχανικοί των ΕΛ.ΤΑ θα προχωρήσουν στις αναγκαίες επιθεωρήσεις, προκειμένου πολύ σύντομα να επιλυθεί το θέμα της εξυπηρέτησης των κατοίκων της Νέας Κίου από τα ΕΛ.ΤΑ.».

2018 07 05 Epikairi pros Apostolou

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του καθ. Γ. Μανιάτη για τις επεκτάσεις του Αναβάλου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ε. Αποστόλου, δεσμεύτηκε ρητά για την άμεση προκήρυξη των έργων επέκτασης του Αναβάλου σε Φίχτια – Μυκήνες - Μοναστηράκι, προϋπολογισμού 7.896.600€, καθώς και την επέκταση σε Ερμιονίδα, προϋπολογισμού 38.500.000€.

Σημαντικό κριτήριο στην επιλογή των έργων αυτών από τα έργα της υπόλοιπης Ελλάδας, όπως δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, είναι ότι αποτελούν συμπληρωματικά της κατασκευής κι επέκτασης των έργων του Αναβάλου που ξεκίνησαν το 2011 προς Άργος – Αεροδρόμιο - Κουτσοπόδι.

MANPR

Τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τις καθυστερήσεις υλοποίησης των προγραμμάτων δακοκτονίας στην Αργολίδα, αλλά και σε όλη τη χώρα, αναδεικνύει ο Γιάννης Μανιάτης και άλλοι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με σχετική ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ε. Αποστόλου κι Εσωτερικών, κ. Π. Σκουρλέτη, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για να ξεκινήσει η υλοποίηση των προγραμμάτων δακοκτονίας και να γίνουν οι απαραίτητοι ψεκασμοί.

Το αναλυτικό κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

MANPR

Στη Λιβαδειά θα βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, ο Γιάννης Μανιάτης, προκειμένου να συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής, μαζί με τον Δημήτρη Χατζησωκράτη, στη Νομαρχιακή Συνέλευση – Πολιτική Εκδήλωση που διοργανώνει η Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής στη Βοιωτία, με θέμα την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης 21 Ιουνίου 2018 στις 19.30΄, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κρύας «Χρήστος Παλαιολόγος» στη Λιβαδειά.

Βιβλία Γιάννη Μανιάτη

metarithmiseis patriotismosenergeia oriktos ploutosproklisi prasinis anaptixisgeografika sistimata